Globalna trgovina

Egipatski poljoprivredni izvoz iznosi 4,4 milijuna tona

Agrovijesti
Krumpir Fotografija: Pixabay
Egipat je izvozio 2,9 milijuna tona različitih poljoprivrednih proizvoda, uključujući agrume, krumpir, luk, jagode, grah, papriku, krastavce, šipak, patlidžan, mango, češnjak, guavu i grožđe.

Egipat je izvezao oko 4,4 milijuna tona poljoprivrednih proizvoda u razdoblju od siječnja do studenoga 2018. godine, što je povećanje od 316.652 tona u odnosu na 2017. godinu, navodi se u izvješću koje je u studenom objavio egipatski ministar poljoprivrede.

Egipat je izvezao 2,9 milijuna tona različitih poljoprivrednih proizvoda, uključujući agrume, krumpir, luk, jagode, grah, papriku, krastavce, šipak, patlidžan, mango, češnjak, guavu i grožđe.

Također se pokazalo da je Egipat izvezao 1,6 milijuna tona citrusa (prvo mjesto među egipatskim izvozom) i 1,5 milijuna tona krumpira (drugi po redu izvozni proizvod). Egipatski izvoz luka i grožđa dostigao je 286.000 tona i 100.000 tona.

Prema izvješću egyptindependent.com, istaknut je i izvoz šipka koje je na petom mjestu, s 73.341 tona, dok je izvoz manga bio na šestom mjestu i zabilježio 21.000 tona. U međuvremenu, izvoz graha skočio je na sedmo mjesto nakon što je porastao izvoz na 15.603 tona.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje