BRIGA O OKOLIŠU

Eko-akcija čišćenja pulskog podmorja i priobalja

Agrovijesti
Čišćenje mora Fotografija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Kako se doznaje iz Turističke zajednice grada Pule, ove godine prikupljeno je samo četiri prostorna metra otpada što, kako navode "pokazuje sve veću osviještenosti građana i turista o pitanju ekologije i učestalog čišćenja podmorja

Stotinjak sudionika te četrdeset ronilaca iz devet istarskih ronilačkih klubova sudjelovali je u tradicionalnoj eko akciji čišćenja pulskog podmorja i priobalja u koordinaciji s Ronilačkim savezom Istarske županije a u organizaciji Grada Pule i Turističke zajednice. 

 Akcija je ove godine održana na području Stoje i Zelenike a uz ronioce sudjelovali su i članovi Radio kluba Arena-Pula te  volonteri pulskog Crvenog križa koji  su skupljali otpad na priobalju a  vreće s izronjenim otpadom odlagali na suho  koje su potom pokupili djelatnici Pula Herculanee.

 U akciji je također sudjelovala Policijska uprava istarska čiji su pripadnici održali prezentaciju nacionalnog edukativnog programa “Zdrav za 5” o važnosti osvješćivanja mladih i ostalih o štetnosti utjecaja alkohola, droge i kocke na ljudski organizam.

  Kako se doznaje iz Turističke zajednice grada Pule, ove godine prikupljeno je samo četiri prostorna metra otpada što, kako navode "pokazuje sve veću osviještenosti građana i turista o pitanju ekologije  i učestalog čišćenja podmorja". 

    "U moru je bila manja količina smeća i to uglavnom limenke, staklene boce, gume i sitni otpad dok je na priobalju skupljeno nešto sitnog otpada, tekstilnog otpada, plastike, stakla, limova" - priopćeno je iz Turističke zajednice.

 Svim sudionicima akcije organizator je osigurao zaštitnu opremu za prikupljanje otpada i majice sa logom eko akcije a po završetku čišćenja za sve sudionike akcije organiziran je ručak .

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje