Lika Quality

Ekološke maline iz Starog Ličkog Osika koje osvajaju Zagreb

Agrovijesti
Berba malina Fotografija: Marijan Šušenj/PIXSELL
˝Imam posađenih gotovo 8 500 stabljika. Maline su potpuno ekološke, ne tretiramo ih s bilo čime. Samo navodnjavanje, redovno obrezivanje i prihrana. U sezoni berba potraje ukupno do 40 dana˝, kaže Dragan Šop-

Kako piše portal Lika online, na nedavnoj dodjeli markica za kvalitetu proizvoda „Lika Quality“ ovim se znakom može pohvaliti čak 39 proizvoda. Među njima su se našle i  maline OPG-a Šop sa Starog Ličkog Osika. Vlasnika OPG-a Dragana Šopa zatekli smo na plantaži malina gdje je berba u punom zamahu.

˝Imam posađenih gotovo 8 500 stabljika. Maline su potpuno ekološke, ne tretiramo ih s bilo čime. Samo navodnjavanje, redovno obrezivanje i prihrana. U sezoni berba potraje ukupno do 40 dana. S plasmanom nema problema jer gotovo sve odlazi u Zagreb˝, govori nam Dragan koji ima i manju plantažu šljiva.

Ove godine su proljetni mrazevi zamalo desetkovali šljive, ali se Dragan nekoliko dana dizao prije svitanja ne bi li spasio barem dio uroda. Uspio je. Da bi njegove maline s razlogom nosile markicu „Lika Quality“ do kupaca stižu samo probrani, potpuno  zdravi plodovi. Čak je voda za navodnjavanje plantaže kišnica pa je u slučaju malina OPG-a Šop ekologija na prvome mjestu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje