Održana 15. Europska konferencija peradara

Estella Prukner Radovčić izabrana za predsjednicu Europske federacije peradara

Agrovijesti
Prof. dr.sc. Estella Prukner-Radovčić Fotografija: Agrobiz
Na 15. Europskoj konferenciji peradara održanoj u Dubrovniku prof. dr. Estella Prukner Radovčić, predsjednica hrvatskog ogranka Udruge za znanost o peradi, izabrana je za predsjednicu Europske federacije peradara

Na 15. Europskoj konferenciji peradara održanoj u Dubrovniku prof. dr. Estella Prukner Radovčić, predsjednica hrvatskog ogranka Udruge za znanost o peradi, izabrana je za predsjednicu Europske federacije peradara. Nakon što je u konkurenciji s Nizozemskom, Španjolskom i Turskom, Hrvatska dobila priliku organizirati ovaj najveći skup peradarske industrije, činjenica da je predsjednica hrvatskog ogranka postala predsjednicom Europske federacije, iznimna je čast.

„Više od 20 godina djelovanja Hrvatskog ogranka svjetske udruge peradara u znanosti i struci nagrađeno je odlukom da se ova važna konferencija održi upravo u Hrvatskoj. Svjetski stručnjaci i znanstvenici su u četiri dana trajanje ove konferencije raspravljali o relevantnim zbivanjima, te razmijenili znanja i nove ideje koje će sigurno pomoći u napretku i razvoju ove industrije. Drago mi je što ću kao nova predsjednica Europske udruge peradara (European Federation of the World's Poultry Science Association), u svom četverogodišnjem mandatu, zastupati interese svih 28 zemalja članica te promovirati Hrvatsku kao zemlju znanja.“, istaknula je prof. dr. Estella Prukner Radovčić.

Svjetska udruga za znanost o peradi (World Poultry Science Association – WPSA) održava konferenciju u Europi svake četvrte godine. Na konferenciji u Dubrovniku okupilo se više od 1500 stručnjaka i znanstvenika iz 72 zemlje, koji su raspravljali o važnim temama iz područja poljoprivrede i znanosti, te svim aspektima uzgoja peradi i prehrane. Također, okupljeni su prvu večer konferencije mogli uživati u vrhunskoj izvedbi poznatog hrvatskog glazbenika – Mateja Meštrovića i Expresta.

Konferencija se održala pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, Agronomskog fakulteta u Zagrebu te Hrvatske veterinarske komore.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje