EU STANDARDI

EU: Objekti za proizvodnju mlijeka u BiH ispunjavaju EU standarde

Agrovijesti
Mlijeko Fotografija: Thinkstock
U službenom izvještaju je zaključeno kako generalno objekti za proizvodnju mlijeka ispunjavaju EU standarde

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Kancelarija za vetrinarstvo zaprimila je Izvještaj o rezultatima kontrole Glavne direkcije za zdravlje i sigurnost hrane EU, obavljene u Bosni i Hercegovini od 14. do 25. ožujka 2016. godine kako bi se ocijenio sustav proizvodnje i kontrole proizvoda od mlijeka namjenjenih za izvoz u Europsku uniju, dobivši pozitivne ocjene.

U službenom izvještaju je zaključeno kako generalno objekti za proizvodnju mlijeka ispunjavaju EU standarde. Takođe, kontrola je pokazala i da je sustav službenih kontrola u mogućnosti da odobreni objekti za izvoz ispunjavaju relevantne EU zahtjeve i da je osoblje odgovorno za službene kontrole adekvatno obučeno i kompetentno za primjenu EU standarda.

Izvještaj locira i nedostatke u sustavu službenih kontrola, naročito nedostavljanje blagovremenih informacija središnjim nadležnim tijelima od strane nadležnih tijela sa drugih razina komandnog lanca, kao i nedostatke u sustavu identifikacije životinja.

Uočeni nedostaci dani su u formi preporuka nadležnim tijelima u Bosni i Hercegovini kako bi se otklonili u što skorijem razdoblju.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje