Mliijeko i mliječni proizvodi

EU shema pomogla je u smanjenju proizvodnje mlijeka

Agrovijesti
Krave Fotografija: Thinkstock
48.288 proizvođača mlijeka doseglo je ukupno smanjenje proizvodnje od 860.907 tona mlijeka

Više od 48.000 mliječnih poljoprivrednika iz cijele EU su podnijeli zahtjev za potporu EU i pristali na dobrovoljno smanje proizvodnju mlijeka za gotovo 861.000 tona u posljednjem tromjesečju 2016. iu siječnju 2017. godine.

Ovo smanjenje proizvodnje mlijeka programska je shema EU-a, pokrenuta prošlog ljeta i financirana sa 150 milijuna eura, bila je jedna od vodećih mjera odlučuje EK u jeku krize mljekarskog sektora. To će pridonijeli rastu kretanju cijena mlijeka u EU ovih posljednjih nekoliko mjeseci, čime je tržište bliže ravnoteži.

Uz konačne podatke koje su dobili od država članica za drugo razdoblje smanjivanja EK može pružiti potpuni pregled. Dakle, 48.288 proizvođača mlijeka doseglo je ukupno smanjenje proizvodnje od 860.907 tona mlijeka. Riječ je o shemi koja je odgovorila na potrebe poljoprivrednika.

  • Avatar
    ministar 17. Travanj 2017. u 00:08 plagijat iz eu....ta mjera je kod nas već na snazi godinama uspjeli smo smanjiti proizvodnju i naravno i proizvođače....zato u lijepoj našoj ima manje ljudi koji proizvode mlijeko nego članova LGBT ...mada ja nemam protiv njih ništa ...samo što su mljekari u ovom slučaju DISKRIMINIRANI..
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje