Shaping europe together

Europska unija traži stručnjake za poljoprivredne znanosti

Agrovijesti
Fotografija:
Prijave traju do 9. ožujak u 12 sati prema briselskom vremenu.

Europska komisija traži stručnjake s radnim iskustvom u području održive poljoprivrede i ruralnog razvoja. Zaposleni službenici za politiku (razred AD 6) uglavnom će raditi u Glavnoj upravi Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj (GU AGRI) u Bruxellesu, stoji u oglasu objavljenom u četvrtak na službenim stranicama Ministartsva vanjskih poslova i europskih integracija.

Glavni zadaci bit će izrada politika i novog zakonodavstva, provedba postojećeg zakonodavstva i programa te upravljanje njima, provedba ekonomskih analiza i davanje mišljenja o politikama. Zadaci će uključivati i vođenje pregovora o trgovinskim sporazumima i/ili njihovo praćenje, sudjelovanje u aktivnostima evaluacije uspješnosti i korisnosti mjera GU-a AGRI na razini EU-a te predstavljanje GU-a AGRI u radnim skupinama Komisije, odborima EU-a, institucijama EU-a, međunarodnim organizacijama i forumima.

Oni koji se namjeravaju prijaviti, moraju imati barem sveučilišnu diplomu trogodišnjeg studija iz poljoprivrednih znanosti nakon kojeg su stekli najmanje tri godine radnog iskustva u tom području (održiva poljoprivreda, ruralni razvoj, šumarstvo, održivost prirodnih resursa, poljoprivredna ekonomija, poljoprivredna tržišta i trgovina). Mogu se se prijaviti i oni sa sveučilišnom diplomom trogodišnjeg studija iz bilo kojeg područja nakon kojeg su stekli najmanje šest godina radnog iskustva u traženom području.

Osim toga, moraju biti državljanin države članice EU-a te imati temeljito znanje jednog od 24 službena jezika EU-a i zadovoljavajuće znanje engleskog ili francuskog jezika.

Zaposlenici EU-a dio su velike stručne zajednice koja pruža brojne mogućnosti za proširivanje znanja, poboljšanje vještina i razvoj karijere. Multikulturni, međunarodni i raznoliki timovi institucija EU-a doprinose boljem životu oko 450 milijuna ljudi u EU-u i šire. Poštovanje kulturne raznolikosti i promicanje jednakih mogućnosti temeljna su načela EU-a. Više o EPSO-ovoj politici jednakih
mogućnosti dostupno je na stranici posvećenoj tim pitanjima.

Više informacija o potrebnim kvalifikacijama, uvjetima za sudjelovanje, postupku odabira i načinu
prijave dostupno je na agriculture.eu-careers.eu.

Možete se prijaviti od 4. veljače do 9. ožujka 2021. u 12:00 (podne) prema briselskom vremenu.