Copa Cogega poziva poljoprivrednice da se prijave

Europski natječaj za najbolju agrarnu inovaciju koju je osmislila žena otvoren do 17. travnja

Agrovijesti
Izbor najuzornije hrvatske seoske žene Fotografija: Ivica Galović/PIXSELL
Prijave na natječaj traju do 17. travnja, a svečana dodijela nagrada bit će organizirana od 15 do 18 listopada u Bruxellesu u sklopu proslave Dana žena na selu.

Udruženje europskih poljoprivrednika Copa Cogeca otvorilo je natječaj za  najbolju inovaciju u poljoprivredi čiji autor je žena i pozvalo je žene farmere da konkuriraju za ovu nagradu. 

Ovogodišnji natječaj organizira se pod nazivom " Inovativna rješenja za održivost farmi", a u obrazloženju natječaja se navodi da su žene farmeri lideri kada su u pitanju inovacije u poslovanju u poljoprivredi.

U EU žene predstvaljaju 42 posto radne snage koja se angažira u poljoprivrednoj proizvodnji, a vlasnice su 30 posto farmi. One, kako se navodi, u velikoj mjeri doprinose ekonomičnijem, socijalno održivijem i poslovanju koje je više u skladu sa zaštitom prirode i okoliša. 

Također doprinose većoj raznovrsnosti života na selu primjenom različitih inovativnih rješenja. One su spremnije da se uhvate u koštac sa izazovima u poljoprivredi i šumarstvu i iz njih ostvare benefite. Zadatak ovog natječaja je da ukaže na ove dobre primjer iz prakse i da ih nagradi.

Prijave na natječaj traju do 17. travnja, a svečana dodijela nagrada bit će organizirana od 15 do 18 listopada u Bruxellesu u sklopu proslave Dana žena na selu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje