Rusija

Europsko meso nije konkurentno na ruskom tržištu

Agrovijesti
Meso Fotografija: Pixabay
Ministar poljoprivrede Ruske Federacije Alexander Tkachev rekao je da je europsko meso postalo nekonkurentno na ruskom tržištu. Prema njemu, tijekom embarga domaće su tvrtke naučile proizvoditi jeftinije meso, čija kvaliteta nije lošija od europske.

„Naučili smo proizvoditi i stvarati hranu koja je jednako konkurentna, uključujući devalvaciju koja nam pomaže. Pa ukoliko i dođe francuska govedina ili njemačka svinjetina, biti će značajnije skuplja, a kvaliteta je ista“, rekao je ministar. Istovremeno je objasnio kako je europsko meso skuplje zbog troškova transporta na rusko tržište. „Biti ćemo vrlo konkurentni, a to znači da europsko meso nema što raditi ovdje“, naglasio je.

Ministar je izjavio da su ruski potrošači već naviknuti kupovati jeftinije kvalitetno meso domaće proizvodnje. A sve to prvenstveno zbog Vlada, koja omogućava i pruža nesebičnu potporu poljoprivrednom sektoru i poljoprivrednim proizvođačima, koji pod sankcijama ne gube vrijeme uzalud, aktivno povećavajući proizvodnju, poboljšavajući kvalitetu proizvoda te investicijama u poljoprivrednu proizvodnju.