ULAGANJE

Farma Spreča ulaže 144 milijuna kuna u Kalesiju

Agrovijesti
Obilazak obiteljske sirane Kusanovec u povodu Dana otvorenih vrata ZG sireka, krave, sir Fotografija: Igor Kralj/PIXSELL
Izgradit će se četiri bioplinska postrojenja i nova farma s 500 muznih krava u Memićima, tako da će ih kompanija do kraja godine imati ukupno 2500.

Sead Džafić, načelnik Općine Kalesija (BiH), razgovarao je s direktorom grupe Teleoptic iz Sarajeva Nedimom Čauševićem o novim investicijama Farme Spreča u sljedećih pet godina na područje te općine, piše Poslovni dnevnik.

Prema riječima Nedima Čauševića, Farma Spreča u sljedećih pet godina na području Kalesije planira uložiti oko 38,5 mil. KM (oko 144 mil. kuna), a izgradit će se nova farma s 500 muznih krava u Memićima, kao i četiri bioplinska postrojenja, javlja eKapija.

Čaušević je načelnika upoznao i s projektima nasada jabuka, krušaka i šljiva nedaleko od Farme Spreča u Vukovijama i za čije održavanje će ove godine biti potreban veći broj sezonskih radnika.

Na Farmi Spreča trenutno je 1500 muznih grla, a očekuje se dolazak još 500. Uz farmu u Memićima Farma Spreča bi ovu godinu mogla završiti s 2500 muznih grla.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje