Proširenje

Fonterra investira 170 milijuna dolara u treću tvornicu mozzarelle na Novom Zelandu

Agrovijesti
Mozzarella Fotografija: Shutterstock
Fonterra će investirati 173 milijuna dolara u instalaciju treće tvornice mozzarelle u Clandeboyeu na Novom Zelandu

Investicija će udvostručiti kapacitete tvrtke za samostalnom brzo smrznutom mozzarellom, a Clandeboye će postati najveći proizvodni pogon za prirodnu mozzarellu na južnoj hemisferi, kaže Fonterra.

Robert Spurway, glavni operativni službenih globalnih operacija za Fonterru kaže da potražnja za ovom mozzarellom izvan Kine i šire Azije nastavlja rasti jer sve više potrošača traži prirodne mliječne proizvode. „Ova nova tvornica, kao i prethodne dvije, koristi patentiranu tehnologiju za proizvodnju visoko kvalitetne, prirodne mozzarelle bez korištenja kemikalija u proizvodnom procesu“, kaže Spurway.

„Ovo je jedini proces ovakve vrste u svijetu koji značajno može smanjiti proizvodno vrijeme i ostati 100% prirodan – nešto što naši potrošači jako cijene. To je jedna od ključnih razlika u našim proizvodima i pomogla je da mozzarella postane najtraženiji proizvod iz naše ponude. Jednom kada proširenje bude završeno. Prodaja Fonterrine mozzarella će se povećati 60 posto od 2008. godine, kada je izgrađena prva tvornica.“

Tehnologiju podupire program Primary Growth Partnership između Ministarstva primarne industrije, Fonterre i DairyNZ-a. Spurway kaže da je davanje prednosti ovakvoj vrsti ulaganja je u središtu strategije tvrtke.

Radovi na proširenju već su započeli, a očekuje se da će prvi proizvodi doći na tržište u rujnu 2018. više od 1000 osoba će biti uključeno u projekt tijekom tog vremena, a tvornica će zaposliti 100 novih osoba u krugu Južnog Canterburya. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje