Povećanje potrošnje

Fonterrino Mlijeko za škole mijenja navike

Agrovijesti
Fonterra Milk for Schools Fotografija: fonterra.com
Novo istraživanje Sveučilišta Auckland pokazuje da 12 posto više australske djece dostiže preporučene dnevne smjernice potrošnje mliječnih proizvoda od uvođenja programa Fonterra Mlijeko za škole

Nacionalne smjernice za dnevnu konzumaciju za osnovnoškolce u Australiji je između dvije i tri porcije dnevno; jedna mliječna je 250 ml mlijeka ili 150 g jogurta. Mnoga djeca ne dostižu ove smjernice.

Fonterrina generalna managerica za prehranu Angela Rowan kaže da Mlijeko za škole ima pozitivan utjecaj na dječji izbor pića. „Tradicionalno djeca piju manje mlijeka kako stare jer počinju piti bezalkoholne napitke i sokove. Divno je vidjeti da se ovo nije dogodilo u studiji – u stvari njihova se potrošnja mlijeka povećava. Kroz naš program dječji okus za mlijeko i razumijevanje važnosti mliječne prehrane rezultira pozitivnim izborima pri odabiru pića. Jedna od najugodnijih stvari koje smo vidjeli je da uz dodatno mlijeko koje dobivaju u školi, odabiru da mlijeko piju i vikendima – nadamo se u zamjenu za slatka pića“, kaže Rowan.

Izvanredna profesorica na Sveučilišta Clare Wall kaže da mlijeko djeci pruža nužne proteine, vitamine i minerale koji im pomažu u ostvarivanju balansirane prehrane. „Mliječni proizvodi mogu igrati važnu ulogu u zdravoj balansiranoj prehrani, a istraživanje pokazuje da djeca koja konzumiraju mlijeko i mliječne proizvode imaju poboljšano zdravlje kostiju i zuba. Lijepo je vidjeti da kroz Fronterrin program ova djeca uživaju u regularnom uzimanju mliječnih proizvoda u dobi kada stvaraju navike koje mogu trajati čitav život“, kaže Wall.

Od kada je program započeo, dostavili su više od 70 milijuna kartona mlijeka u osnovne škole diljem zemlje, uključujući Chatham, Stewart, Matakanu i Velike koraljne otoke. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje