USKORO U ZADRU

Forbesova zvijezda na konferenciji o hrani

Agrovijesti
E@t:  Food in the digital age Fotografija:
Konferencija E@t:Food in digital age prezentirat će gorući problem bacanja hrane i njegovog rješenja.

Podaci HGK pokazuju kako se u Hrvatskoj godišnje baci 380 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane, a slična je situacija i u EU koja godišnje baca oko 88 milijuna tona hrane. Upravo ovi alarmantni podaci potakli su tim koji stoji iza zadarskog festivala Taste and Travel da organiziraju konferenciju E@t:Food in the digital age.

Podizanje svijesti

E@t:  Food in the digital age
U Zadar kao predavač dolazi i mladi poduzetnik Adam Lowy koji se nalazi na Forbesovoj listi najutjecajnijih ljude današnjice do 30 godina te će održati predavanje pod nazivom Food waste and how to tackle it.  Ovaj mladi Amerikanac svojim je radom i idejama u svijetu prehrambene industrije napravio iskorak, a o njegovom projektu Move For Hunger oduševio je i bivšeg predsjednika Baracka Obamu i privukao pažnju svjetskih medija. Projekt Move For Hunger mobilizira selidbenu industriju kako bi se smanjilo bacanje hrane i pobijedila glad. Projekt surađuje s tvrtkama za selidbu kako bi se hrana koja je višak kod selidbi spasila tijekom tog procesa i dostavila lokalnim bankama hrane diljem SAD-a i Kanade. Cilj projekta je podići svijest o tome da se 42 milijuna Amerikanaca bori s gladi, a istovremeno je i priliku za akciju. U osam godina, skupljeno je više od 3.8 milijuna kg hrane, dovoljno za sedam milijuna obroka onima kojima su potrebni.

OPG-i i Craft beer festival

 ˝Moja nada je da ću širenjem svoje priče i modela MFH, inspirirati druge da istraže načine kojima se može mobilizirati postojeće resurse u Hrvatskoj kako bi činili dobro. Nadam se i da ću nešto naučiti od ostalih sudionika i upoznati hrvatsku kulturu˝, izjavio je Adam Lowy ususret dolasku u Hrvatsku. 

Konferencija kojoj je cilj povezati mlade poduzetnike s istraživačkim centrima i velikim igračima u prehrambenoj industriji kako bi se što lakše odvažili na neki svoj poduzetnički poduhvate održat će se u zadarskom Arsenalu 26. kolovoza. a neke od tema su food waste, 3D printeri, blockchain tehnologije. Uz konferenciju održavaju se i tradicionalni Sajam proizvodi hrvatskog sela koji okuplja OPG izlagače iz cijele Hrvatske. Craft beer festival ponudit će više od 50 vrsti craft piva od kojih su mnoge noviteti na tržištu koje se razvija iz dana u dan

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje