Međunarodni sajam agrobiznisa SIMA i stočarstva SIMAGENA

Francuska nacionalna proizvodnja govedine i teletine u 2017. godini iznosila je 1,4 milijuna tona

Agrovijesti
SIMA i SIMAGENA agroshow u Parizu Fotografija: SIMA Paris
Francuska ima više od 2,5 milijuna doza proizvedene sperme stoke, 70.000 uzgojnih životinja, a nekoliko tisuća francuskih embrija prodaje se svake godine diljem svijeta. Sa 912.000 registriranih krava i 12.000 bikova na farmama, francusko je stado najveći europski genetski rezervoar za uzgoj goveda

Jedan od najvećih svjetskih stočarskih izložbi na svijetu SIMAGENA, koji se održava u sklopu pariškog međunarodnog sajama agrobiznisa SIMA, započeo je ovaj tjedan u Parizu. Ovaj sama okuplja poljoprivrednike i uzgajivače iz cijelog svijeta na jednom mjestu pa objavljujemo nekoliko zanimljivih podataka, vezano za svjetsko i francusko tržište stočarstva, proizvodnju mlijeka i dr.

Sajam SIMA pokazuje najbolje svjetske tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji, od čuda tehnike u preciznoj poljoprivredi, preko svih dostupnih aplikacija na svijetu koje povezuju značajne podatke za povećanje i kontrolu proizvodnje, preko start up kompanija koje se nadmeću i inovativnim rješenjima koji bi trebali pomoći svjetskim i europskim poljoprivrednicima, da uz sve manje rada imaju bolje i kvalitetnije prinose te da kontroliraju sve faze procesa proizvodnje, s posebnim naglaskom na zaštitu okoliša i održivi razvoj poljoprivrede. 

Danas Vam donosimo zanimljive podatke o svjetskom i francuskom stočarstvu koje je jedno od najrazvijeniji u svijetu, zbog čega brojni vlasnici stoke iz cijeloga svijeta dolaze na ovaj agro show, kako bi vidjeli što je novo u genetici te kakvi su trendovi na tržištu stoke i govedarstva,  

Brojnost stada stoke u Francuskoj, EU i globalno u 2017. (u milijunima komada)

Europska unija: 88

Azija: 422

Sjeverna Amerika: 94

Južna Amerika: 270

Globalna proizvodnja govedine u 2017

Globalno stanje stočarstva i u Francuskoj


Globalna proizvodnja kravljeg mlijeka u 2017


Azija: 40%
Europska unija: 29%
Sjeverna i Srednja Amerika: 17%
Južna Amerika: 9%
Oceanija: 5%


U Francuskoj

Francuska je vodeći proizvođač i potrošač govedine i teletine te drugi najveći proizvođač mlijeka u Europi nakon Njemačke.

Globalno stanje stočarstva i u Francuskoj

 

Nekoliko podataka o francuskom tržištu: 

Francuska ima više od 2,5 milijuna doza proizvedene sperme stoke, 70.000 uzgojnih životinja, a nekoliko tisuća francuskih embrija prodaje se svake godine diljem svijeta. 

Sa 912.000 registriranih krava i 12.000 bikova na farmama, francusko je stado najveći europski genetski rezervoar za uzgoj goveda.

Francuska nacionalna proizvodnja govedine i teletine u 2017. godini iznosila je 1,4 milijuna tona (ekvivalent u trupovima).

U zadnjih 20 godina godišnji genetski napredak koji su ostvarile tri glavne francuske pasmine je između 65 i 100 kg mlijeka. U deset godina, prosječna proizvodnja francuske holstein friesian krave povećala se za 1.000 kg po laktaciji, isključivo zahvaljujući genetskom poboljšanju pasmine.

Službene međunarodne ljestvice koje je objavio Interbull dosljedno potvrđuju izvrsnost tih rezultata, koji su prepoznatljivi po svojoj preciznosti i pouzdanosti. Od 1995. godine francuski bikovi su među najboljima na svijetu.

Po prvi put, kao odgovor na veliku potražnju iz sektora, izložba organizira "Dan stoke" unutar SIMAGENE. Ovaj poseban događaj osmišljen je kao spoj poslovanja, sastanaka i uvida u glavna pitanja budućnosti.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje