TASTIN´ FRANCE

Francuski šampanjci predstavljeni u srcu Zagreba

Agrovijesti
Tastin France u zagrebačkom hotelu Esplanade Fotografija: Sandra Simunovic/PIXSELL Pogledajte galeriju
Prošle je godine organizirano više od 30 degustacija Tastin France diljem svijeta u više od 60 gradova. Zagreb se po prvi puta našao na toj listi.

Šest francuskih proizvođača vina i alkoholnih pića Champagne Baro Fuente, Champagne Mandois, Champagne Monder, Maison Pascal Bouchard, Crémant Vitteaut-Alberti te Distillerie Tessendier predstavili su jučer svoje proizvode u zagrebačkom hotelu Esplanade.

Business France, nacionalna agencija koja podupire međunarodni razvoj francuskog gospodarstva i potiče rast izvoza, prošle je godine organizirala više od 30 degustacija Tastin France diljem svijeta u više od 60 gradova. Zagreb se po prvi puta našao na toj listi.

Tastin France u zagrebačkom hotelu Esplanade
U vinskoj kući Champagne Mandois već deveta generacija vinara nastavlja obiteljsku tradiciju. Vinarija datira iz davne 1735. godine, a Claude Mandois je nasljednik tradicije i obiteljskog vinograd i biznisa. Na 40 hektara imaju sorte chardonnay, pinot noir i pinot meunier.

Obiteljski podrumi koji također datiraju iz 18.stoljeća smješteni su u srcu šampanjske regije, a svojom arhitekturom, kamenim svodovima te opremom omogućuju njegovanje jedinstvenog stila šampanjaca.  Naime, ova obitelj ne cijeni samo rast i širenje vinograda, već i razvoj šampanjaca starijih godišta uz kontrolu i nadzor te izradu proizvoda po ˝mjeri˝. Njihov prestižni šampanjac Clos Mandois osnova je ove vinske kuće, a proizvode ga svake četiri godine i to u vrlo malim količinama.

˝Glavna izvozna tržišta su nam u Europi, a slijedi SAD i Japan. Po količinama izvoza pet glavnih država u koje izvozimo su Belgija, Italija, Njemačka, Švicarska i Japan˝, istaknula je Murrielle Bianco koja je u Champagne Mandois zadužena za razvoj i istraživanja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje