Projekti

FREE: Osnaživanje, poticanje i potpora poduzetnicama u ruralnim područjima

Agrovijesti
Izbor najuzornije hrvatske seoske žene Fotografija: Ivica Galović/PIXSELL
Projekt FREE – Osnaživanje žena poduzetnica u ruralnom području, ima za cilj identificirati prepreke a zatim pružiti praktične instrumente za osnaživanje, poticanje i podršku ženama poduzetnicama kako bi prevladale postojeće prepreke.

Sve veći broj žena zainteresirano je za pokretanje vlastitog posla. Unatoč činjenici da živimo u 21. stoljeću, još uvijek postoje prepreke s kojima se susreću  žene u ruralnim područjima kao i potreba za podrškom.

Projekt FREE – Osnaživanje žena poduzetnica u ruralnom području, ima za cilj identificirati prepreke a zatim pružiti praktične instrumente za osnaživanje, poticanje i podršku ženama poduzetnicama kako bi prevladale postojeće prepreke.

Glavni cilj projekta je pomoći ženama iz ruralnih područja u pet partnerskih zemalja (Island, Velika Britanija, Litva, Hrvatska i Bugarska) kako bi postale uspješne poduzetnice s naglaskom na razvoj malog poduzetništva.

Glavna ciljna skupina su žene koje imaju konkretnu poslovnu ideju ili su u fazi pokretanja  posla u ruralnom području.

Jačanje vještina i kompetencija, umrežavanje, razvoj poduzeća poticanjem kreativnosti, poticanje start-up – to su potrebe ciljne skupines kojima se projekt FREE  namjerava uhvatiti u koštac.

Važan dio projekta je online program obuke za žene, s naglaskom na „hard skills“  koji će biti podržan od strane razvoja metodologije Poslovnih krugova ™, koja se temelji na postojećoj metodologiji razvijenoj od jednog od partnera u projektu “INOVA” u Velikoj Britaniji.

Vodič za facilitatore i facilitatorice će biti proizveden, pružajući smjernice za trenerice i trenere, kako bi oni mogli isporučiti metodologiju na najbolji mogući način. Osnovati ćemo mrežu za žene u ruralnim područjima, na čelu s lokalnim ženama, koje će proći obuku u metodologiji  „učenje i razvoj zajednice”. Također,izraditi ćemo  “Vodič za kreatore politike” , u kojem će biti navedene preporuke za potporu ženama u ruralnim područjima.

Svi uključeni partneri imaju iskustvo rada sa ženama poduzetnicama u ruralnim područjima,kvalificirano osoblje i mrežu kontakata za distribuciju informacija. Na temelju znanja i stručnosti partnera o potrebama žena u svojim zemljama, partneri će raditi s grupama iz već definiran ruralnih područja. Projekt će započeti opsežnim istraživanjima u svim partnerskim zemljama, uključujući i fokus grupe, desk istraživanje i online ankete.

Za vas koje razmišljajte o pokretanju posla: ne prestajte sanjati, poduzmite korake i vaši snovi mogu dovesti do pravog životnog uspjeha! Za inspiraciju i informacije o predstojećim projektnim događanjima i mogućnostima da se pridružite treningu  pratite nas na Facebook, Twitter, LinkedIn, i posjetite našu web stranicu: Mi smo ovdje kako bi Vaše poslovno putovanje bilo što lakše!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje