agrobiz.hr recepti

FRITULE S JABUKOM

Agrovijesti
Fritule sa jabukom Fotografija: Tanja Pastuović Klaić, COOKam i guštam
Večernjakova blogerica Tanja Pastuović Klaić, autorica bloga COOKam i guštam donosi nam karnevalske recepte. Danas Vam donosimo recept za FRITULE SA JABUKOM. Cookajte i uživajte!

Fritule s jabukom su odlične, iznutra fino sočne a izvana hrskave, nisu masne, ma savršene!

U tijesto ne ide šećer, samo se već pečene fritulice posipaju šećerom u prahu (možete ga pomiješati s malo cimeta) znači, bit će slatke onoliko koliko ih pospete ;)

Ovo je mala mjera, za troje sasvim dovoljna, ali ako pravite fritule za veće društvo obavezno poduplajte sastojke!

 

Sastojci:

200 g glatkog brašna

1 žličica praška za pecivo

1 žličica sode bikarbone

dobar prstohvat soli

1 jaje

1 čvrsti jogurt (čašica od 180 ili 200 g)

1 čep ruma

1 jabuka (srednje veličine)

naribana korica 1 limuna

ulje

šećer u prahu (za posipavanje)

Fritule sa jabukom

Priprema:

Brašnu dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol, pa sve promiješajte.

U drugoj zdjeli razmutite jaje, dodajte jogurt, promiješajte pa dodajte rum, naribanu jabuku i limunovu koricu pa miješajte dok se smjesa ne sjedini.

Ovoj smjesi dodajte pripremljeno brašno (prvo dodajte trećinu brašna, kuhačom promiješajte pa lagano uz miješanje dodajte ostatak brašna). Tijesto će biti dosta gusto.Ostavite tijesto 30ak minuta na sobnoj temperaturi, nemojte ga više miješati.

U manjoj šerpici ili loncu ugrijte ulje.

Čačkalicom provjerite je li dovoljno vruće - uronite vrh čačkalice u ulje i ako se oko nje ulje lagano zapjeni, odnosno pojave se maleni mjehurići - spremno je!

Žlicom vadite tijesto iz zdjele pa ga drugom žlicom spuštajte u vruće ulje. Nemojte tijesto  puno premetati po žlicama, samo lagano zahvatite količinu potrebnu za jednu fritulu pa drugom žlicom pogurajte tijesto u ulje. Važno je da ne pržite odjednom puno fritula, one moraju imati dovoljno mjesta jer tijekom prženja malo narastu. Fritule ne morate okretati, one će se same preokrenuti kada se dovoljno ispeku s jedne strane ;) Jako je važno da je ulje dovoljno vruće ali ne smije biti prejako jer će fritule prebrzo dobiti boju izvana a iznutra ostati sirove. Ja tijekom prženja u nekoliko navrata ugasim vatru pa opet nakon kratkog vremena upalim. Nakon nekoliko fritula već ćete znati koja vatra je najbolja za vaše fritulice ;)

Gotove fritule vadite na kuhinjski papir da upije višak masnoće.

Prije posluživanja fritule posipajte šećerom u prahu.

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje