Pomoć za razvoj

Future Food Innovation otvara platformu za financiranje danskim malih i srednjim poduzeća

Agrovijesti
Investicije Fotografija: Thinkstock
Future Food Innovation, čiji su članovi Danish Food Cluster, Agro Business Park i Odjel za prehrambenu znanost Sveučilišta Aarhus, nudi financiranje kao pomoć start-upovima i malim i srednjim poduzećima da dođu do kapitala, znanja, poslovnih veza i sposobnosti

Postoje tri smjera financiranja, ovisno o razini razvoja tvrtke koja se prijavljuje, s ciljem poboljšanja razvoja, sazrijevanja ili rasta. Gyda Bay, inovacijska managerica u AgroFoodParku gdje je smješten konzorcij, je rekla: „Široko investiramo u radikalne inovacije unutar prehrambene industrije – nove inovacije u malim i srednjim tvrtkama.“

Prvi smjer, Dokaz principa (FFI POP) je za poduzetnike koji imaju inovativnu poslovnu ideju i žele ju testirati. Sredstva u iznosu od 500.000 danskih kruna (67.000 eura) može se koristiti za provođenje istraživanja tržišta.

Drugi smjer, Dokaz koncepta (FFI Diveersification) je za tvrtke koje žele doseći razinu prototipa. Pobjednik će dobiti 1,5 milijuna danskih kruna (200.000 eura) za razvoj zrelih poslovnih ideja, poboljšanje konkurentnosti i povećanja kapaciteta.

Treći smjer, Dokaz poslovanja (FFI Growth) je za tvrtke koje već imaju razvijene poslovne ideje i žele svoje proizvode dovesti na međunarodno tržište. Pobjednik može dobiti do 2 milijuna danskih kruna (300.000 eura).

Projekt traje do prosinca 2018. godine, a detalji se mogu pronaći na njihovoj web stranici.

Ukupno je 37 tvrtki koristilo sredstva u posljednjih pet godina. Financiranje je otvoreno samo za danske tvrtke, ali Future Food Europe ima odvojene kanale za tvrtke diljem različitih europskih tvrtki – Enterprise Europe Network.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje