Sastanak vodećih

G7 ministri poljoprivrede raspravljaju o sigurnosti hrane u Japanu

Agrovijesti
Sigurnost hrane Fotografija: Thinkstock
Ministri poljoprivrede G7 zemalja započeli su u subotu dvodnevni sastanak u Niigati na sjeverozapadu Japan gdje raspravljaju o strategijama za osiguranje sigurnosti hrane u rastućoj globalnoj populaciji

Ministri iz Kanade, Njemačke, Italije, Amerike, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske sudjeluju na sastanku u Japanu, koji trenutno predsjedava G7. Sastanak koji se održava u gradu sa najvećim rižinim poljima u Japanu, prvi je ovakve vrste od sastanka G8 grupe održanog 2009. godine u talijanskom gradu Treviso – prije nego je Rusija izuzeta iz grupe – kako bi raspravili o povećanju cijena poljoprivrednih proizvoda.

Među pitanjima na dnevnom redu su moguće mjere za borbu protiv  bolesti životinja ili starenje poljoprivredne radne snage, rekli su  izvori iz japanske vlade lokalnoj novinskoj agenciji Kyodo. Očekuje se da će se ministri obratiti u vezi povećavajućeg otpora na antibiotike zbog kojeg se razvijaju bakterije kao rezultat pretjerane upotrebe lijekova u stočarstvu. Raspravljati će se i o učincima klimatskih promjena na poljoprivredu ili nove tehnologije za povećanje proizvodnje u sektoru. Očekuje se da će se raspravljati o zaključcima sastanka na predstojećem sastanku najrazvijenijih svjetskih industrijskih zemalja koji će se održati u Ise-Shima Nacionalnom parku u centralnom Japanu 26. i 27. svibnja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje