Sajam

GAST otvara vrata 21. put po redu

Agrovijesti
Sajam GAST Fotografija: GAST
Međunarodni sajam održava se od 02. do 05. ožujka u splitskoj Spaladium Areni

Na Sajmu će se predstaviti više od 500 izlagača iz šest zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Italije i Austrije.

Cilj Sajma je da na jednom mjestu poslovni ljudi iz turističkog i ugostiteljskog svijeta ostvare kontakte i unaprijede postojeće odnose te prezentiraju svoju ponudu na početku ovogodišnje turističke sezone.

Po prvi puta održat će se i 1. Sajam sladoleda i slastica u Hrvatskoj kao jedan od važnih segmenata gastronomske i turističke ponude. Predstaviti će se kulinarska baština Splitsko-dalmatinske županije, ali i gastro specijaliteti Osijeka.

U sklopu prvog dana održat će se i svečanost dodjele nagrada sudionicima 21. Međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića Dionizijana 2016. kada će posjetitelji moći i degustirati te proizvode s istodobnom Petason besplatnom roštiljadom.

U edukativnom dijelu programa biti će održane brojne stručne konferencije u sklopu pete turističke mreže s temom “Kako poslovati bolje i biti konkurentniji u turizmu?”. Stručnjaci će govoriti o sigurnosti u turizmu, osnovnim pravilnicima, poslovanjima obiteljskih malih hotela kroz energetske uštede, i mogućnostima za povlačenja sredstava iz EU fondova.

GAST se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice grada Splita.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje