Berba

Gladajte ručno branje kraljice Ninski cvijet soli

Agrovijesti
Berba soli u Solani Nin Fotografija: Solana Nin Pogledajte galeriju
Prva ovogodišnja berba Ninskoga cvijeta soli na bogatim poljima Solane Nin priređuje se 14. srpnja.

- Drugi put domaćim i stranim turistima ,otvaramo vrata sa slobodnim ulazom i razgledavanjem da se upoznaju s pričom o soli i uživo vide kako se ručno bere kraljica među svim solima - Ninski cvijet soli, piše 057info.hr.

To je fini ekološki kristal, certificiran od Europske unije, bran ljudskom rukom, u potpuno prirodnom i biodinamičnom okružju. Obična se sol taloži na dno bazena, a Ninski cvijet soli ostaje na površini sjedinjen s morem kao tanki sloj listića soli, poput latica cvijeća, koji ljudska ruka ubire nježno, mikronskim sitima. Ninski cvijet soli je produkt metabolizma algi i specifičnih mikroorganizama, a u svom sastavu uključuje bogatstvo minerala kao što su kalij, magnezij, kalcij i mnogi drugi. Ninski cvijet soli prodaje se i u Japanu, Americi, Finskoj, Austriji, Sloveniji, Nizozemskoj i Njemačkoj.

Berba soli u Solani Nin

Mnogi turisti oduševljeno pričaju priču o Ninskome cvijetu soli i iskustvu ručne berbe toga visokovrijednog minerala. Dođite i vi vidjeti kako se ručno bere naš kavijar soli koji nastaje u sinergiji života biljaka, životinja, sunca, mora i čovjeka.

Dani otvorenih vrata Solane Nin - Organizirani obilasci razgledavanje ručne berbe Ninskoga cvijeta soli i solane uz pratnju vodiča bit će svaki puni sat od 8 do 13 i od 17 do 20 sati. Suvenirnica i muzej će za sve posjetitelje biti otvoreni od 8 do 22 sata.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje