Beč

Glavni austrijski grad krastavaca

Agrovijesti
Krastavci Fotografija: Pixabay
Beč nije samo glavni austrijski grad i prijestolnica kulture nego i glavni austrijski grad krastavaca kojih se u njemu godišnje ubere gotovo 28 tisuća ili šest od deset proizvedenih u Austriji, izvijestili su iz zagrebačke tvrtke EurocommPR koja od ove godine posluje kao dio Bečkog holdinga.

Napominjući kako su ti zanimljivi podaci iz Bečkog ureda za statistiku, iz EurocommPR-a ističu kako se o poljoprivrednoj proizvodnji u Beču malo zna, kao i to da u Beču trenutno živi 95 goveda, 200 svinja, 174 ovaca i 114 koza, donosi HINA.

"U Beču je registrirano 548 poljoprivrednih dobara, a u samom središtu grada, na trgu Schwarzenbergplatz, nalazi se najmanji bečki vinograd, gdje se godišnje proizvede oko 160 kilograma grožđa, a berbu svake godine predvodi gradonačelnik", poručuju iz te tvrtke dodajući da je u Beču 1.326 hektara gradske površine - poljoprivredno zemljište.

Od toga se na 735 hektara proizvodi povrće, dok 588 hektara čine vinogradi iz kojih je prošle godine u Beču proizvedeno 14.128 hektolitara bijelog i 3.218 hektolitara crnog vina.

Osim velikog broja ubranih krastavaca, Beč je zanimljiv i po patlidžanima, jer ih je osam od deset u Austriji proizvedeno upravo u Beču, a i svaki drugi austrijski feferon uzgojen je u nekom bečkom vrtu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje