Konkretna pomoć

Glina objavila mjere pomoći za poljoprivrednike stradale u potresu

Agrovijesti
Fotografija:
Poljoprivrednici će tako moći sanirati poljoprivredno zemljište, izgraditi i(il) rekonstruirati objekt, popraviti i(li) nabaviti strojeve te domaće životinje i sadnice višegodišnjeg bilja.

Na svojoj službenoj Facebook stranici Grad Glina objavio je konkretne mjere namijenjene poljoprivrednicima za obnovu stradalog poljoprivrednog područja i revitalizaciju poljoprivrede. Raspisan je i novi Natječaj za Mjeru 5 Programa ruralnog razvoja. Zainteresirani se mogu prijaviti kroz ubrzanu i pojednostavljenu proceduru. 

Poljoprivrednici pogođeni potresom tako će moći sanirati poljoprivredno zemljište, izgraditi i(il) rekonstruirati objekt, popraviti i(li) nabaviti strojeve, mehanizaciju i opremu za poljoprivrednu proizvodnju te nabaviti domaće životinje i sadnice višegodišnjeg bilja.

Dodatno će se poticati i uporaba drva u obnovi poljoprivrednih gospodarskih objekata, a planira se i dodatno poticanje ekološkog stočarstva i promjene u Mjeri 6 za mlade i male poljoprivrednike kako bi ostali živjeti na ovome području i razvijati svoju proizvodnju na potresom pogođenom području.