GASTRONOMIJA

Gnam-Gnam Fest: More na tanjuru

Agrovijesti
Jakovske kapice Fotografija: Duško Marušić/PIXSELL
Svoje će vam proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda

Druga u nizu gourmet manifestacija ovogodišnjeg novigradskog gourmet festivala, koji započinje koncem travnja i traje sve do listopada, a koji na svakom od pojedinih evenata valorizira neki od kulinarskih atributa ovoga kraja, posvećen je ribljim specijalitetima i jelima od plodova mora.

Riječ je o još jednom jednodnevnom gourmet-eventu koji će se održati 20. svibnja, u sugestivnom ambijentu Parka Novigradske biskupije smještenom u samom centru povijesne jezgre grada, u podnožju gradskog zvonika i stoljetnih borova, tek na korak-dva od mora. Dočekat će vas ovdje pravi praznik za nepce, ali i sva druga osjetila! U parku vas tijekom večeri očekuje gastro-stol na kojem će domaćini i organizatori manifestacije izložiti i ponuditi vam sve ono najbolje i najukusnije što su za vas ovom posebnom prigodom pripremili.

Naši iskusni kulinarski chefovi za vas će tom prigodom pripremiti niz nesvakidašnjih i maštovitih degustacijskih jela od morskih plodova, koja ćete na licu mjesta moći sljubiti s vrhunskim vinima ovdašnjih vinara.

Svoje će vam proizvode, nastale kao dar prirode i rada vrijednih ljudskih ruku, na malom popratnom sajmu ponuditi i drugi neposredni proizvođači poljoprivrednih i drugih autohtonih proizvoda. Moći ćete tako kušati, a po promotivnim cijenama i kupiti, izvrsna ekstra-djevičanska maslinova ulja, sir i mliječne proizvode, pršut i druge suhomesnate delicije, tjesteninu iz kućne radinosti, ukusne slastice, prirodnu kozmetiku i još mnogo, mnogo toga.

Bit će tu i prodajna izložba rukom rađenog izvornog suvenira i drugih rukotvorina, te popratni glazbeno-animacijski program, uz prikladnu glazbenu kulisu.

U vikendu u kojem se održava More na tanjuru, ukusna jela karakteristična za ovu gastronomski bogatu i raznovrsnu regiju moći ćete kušati i u novigradskim restoranima, konobama i drugim ugostiteljskim objektima, koji će vam kao partneri manifestacije ponuditi prigodne menue odnosno jela na bazi ribljih specijaliteta. I dok ćete u okviru same manifestacije u parku moći kušati More na tanjuru u nekim drugačijim i posebnim kulinarskim aranžmanima, naši će vam gourmet-partneri u svojim objektima ponuditi i mnoga tradicionalna morska jela karakteristična za istarski poluotok. Bit će to prava prilika da se iz prve ruke uvjerite zašto je baš Istra (i gastronomska) Terra magica!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje