Istraživanje cijena piva

GoEuro: Dubrovnik na 25 mjestu po cijeni piva. Najskuplje pivo u Genevi

Agrovijesti
Pivo i druženje Fotografija: Pixabay
Dubrovnik je po cijenama piva na 25 mjesto. Prosječna cijena u Dubrovniku prema ovo istraživanju iznosi 2,62 dolara

Internet portal GoEurope kontinirano prati i uspoređuje cijene po velikim turističkim destinacijama i gradovima. Uz primjerice cijene ulaznica za kulturne manifestacije, autobusa, vlakova ili zrakoplova kako bi pomogli potrošačima kada je u pitanje trošenje i ušteda, povremeno izrađuju indekse cijena različitih proizvoda. Ovaj put su to napravili sa cijenama piva u svjetskim gradovima. 

Istraživanje Beer Indeks cijena 2015 kombinira podatke iz 75 gradova širom svijeta, uključujući 5 najčešći uvoznih brendova piva, kao i glavnih domaćih brenodva piva po pojedinim zemljama. Prosječna cijena piva izračunata je temeljem cijene u trgovini i u kafićima, a od hrvatskih destinacija Dubrovnik se našao na 25 mjesto iza Berlina, a ispred Liverpoola.

Prema ovom istraživanju, prosječna cijena piva u Dubrovniku je 2,62 dolara, odnosno 3,14 dolara u prosjeku košta u kafićima i restoranima, a 1,11 u trgovinama. Najjeftinije pivo se može naći u Krakovu u Poljskoj gdje je prosječna cijena u trgovinama 0,62 dolara, u kafićima 2,7 dolara, a prosječna prosječna 1,66 dolara. Drugi je Kiev sa prosječnom cijenom u trgovini od 0,97 dolara, u kafiću 2,36 dolara, a prosječno 1,66 dolara Geneva, Hong Kong i Tel Aviv su najskuplji gradovi po cijenama piva, jer cijena u kafićima prelazi 10 dolara, a u trgovinama oko 2 dolara.

Od gradova u našoj regiji na osmom se mjestu pozicionirao Beograd u kojem prosječna cijena piva iznosi 1,97 dolara, pri čemu u trgovinama 0,6 dolara, a u kafićima 3,34 dolara.

Detaljnu listu sa cijenama piva i rang listi možete pogledati na web stranici GoEuro.

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje