HGK

Gotovo 70 posto građana kupuje proizvode na sniženju

Agrovijesti
Rasprodaja Fotografija: Pixabay
Ljetna sezonska sniženja počinju 1. srpnja

Gotovo 70 posto građana kupuje proizvode na sniženju Ljetna sezonska sniženja počinjuu 1. srpnja

-Prema nekim analizama svaki treći proizvod proda se na promociji i po akcijskoj cijeni,  istaknula je pomoćnica direktorice Sektora za trgovinu Hrvatske gospodarske komore Tomislava Ravlić.

Kaže kako su potrošači postali racionalniji i sve osjetljiviji na cijenu koja postaje ključna pri donošenju odluke o kupnji.

- Prilikom kupnje vode računa i o omjeru cijene i kvalitete, objašnjava Ravlić i predviđa rast trgovine na malo tijekom ljetnog sezonskog sniženja.

Promotivni leci najvažniji su kanal komunikacije trgovaca s kupcima, a proučava ih 75 posto kupaca.

- Oko 76 posto kupaca planira što će kupiti, 69 posto njih kupuje na akcijama, a kako bi obavili kupnju obiđu prosječno tri prodavaonice, zaključuje Ravlić.

Prema Pravilniku o uvjetima i načinu provođenja sezonskog sniženja, a sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, ljetno sezonsko sniženje započinje 1. srpnja i trajat će najviše 60 dana. Za sezonskoga sniženja redovna i snižena cijena iskazuju se jasno, vidljivo i čitljivo. Bitno je naglasiti i da, ukoliko u razdoblju sezonskog sniženja nisu prodani svi proizvodi, trgovac može nastaviti prodaju proizvoda po sniženoj cijeni sve do isteka zaliha.

 

 

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje