Kreditiranje poljoprivrede

Grad Križevci subvencionira kamatu na kredite za nabavu repromaterijala za proljetnu i jesensku sjetvu

Agrovijesti
Kreditiranje sjetve Fotografija: Agrobiz
Najmanji iznos kreditiranja je 5.000,00 kuna, a najveći 500.000,00 kuna. Kamatna stopa iznosi maksimalno 4,3% godišnje za cijelo vrijeme otplate kredita, a Grad Križevci subvencionira kamatu od 3% godišnje fiksno.

Nakon što je prošle godine Grad Križevci bio prvi grad u Hrvatskoj koji je uveo program subvencioniranja kamata na kredite za nabavu repromaterijala za proljetnu sjetvu, Grad Križevci ovaj će program provoditi i u 2019. godini, ali uz dopunu.

Naime, osim proljetne sjetve, Grad Križevci subvencionirat će kamatu na kredite za nabavu repromaterijala i za jesensku sjetvu.

Ugovor o poslovnoj suradnji na programu kreditiranja su potpisali gradonačelnik Mario Rajn te direktor Komercijalnog centra Bjelovar Igor Topljak i direktorica Filijale Križevci Vjera Devčić ispred Erste & Steiermarkische bank.

Tom je prilikom gradonačelnik Mario Rajn istaknuo: „Cilj nam je da se ojača poljoprivredna proizvodnja, prvenstveno primarna proizvodnja. Nizom mjera koje ćemo još provoditi kroz ovu godinu želimo potaknuti da upravo ti proizvodi u vrlo kratkom lancu dođu do njihovih stolova. Želimo da lokalni proizvođači opskrbljuju kvalitetnim proizvodima lokalno stanovništvo. Jedna od tih mjera je i ova kojom želimo olakšati našim proizvođačima pripremu proljetne odnosno jesenske sjetve.“

Direktor Igor Topljak ispred Erste banke istaknuo je zadovoljstvo što na ovaj način banka može dati potporu križevačkim poljoprivrednicima: „Ova kreditna linija u kojoj Grad Križevci sudjeluje s kamatnom stopom od 3 postotna poena je za konačnog korisnika 1,3 posto što je jedna od najjeftinijih kreditnih linija uopće u Republici Hrvatskoj. Ovo pokazuje da Grad Križevci i Erste banka vjeruju u svoje poljoprivrednike.

“ Na Javni poziv mogu se prijaviti svi subjekti koji imaju sjedište na području Križevaca, upisani su u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i nemaju dospjelih neizmirenih dugovanja prema Gradu Križevcima. Kreditirat će se nabava repromaterijala – sjeme, presadnice (za povrtlarske kulture), zaštitna sredstva i gnojivo za sjetvu kukuruza, pšenice, stočnog ječma, zobi, soje i povrtlarskih kultura.

Najmanji iznos kreditiranja je 5.000,00 kuna, a najveći 500.000,00 kuna. Kamatna stopa iznosi maksimalno 4,3% godišnje za cijelo vrijeme otplate kredita, a Grad Križevci subvencionira kamatu od 3% godišnje fiksno. Rok za prijavu za proljetnu sjetvu je 24. svibanj, a sve detalje oko prijave možete pronaći na stranici www.krizevci.hr.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje