U ČAST MLJEKARICAMA

Grad Šibenik uređuje biciklističko-pješačku poučnu stazu „Put mlikarica“ u Dubravi

Agrovijesti
Biciklisti Fotografija: Thinkstock
„Put mlikarica“ je kružna staza koja prolazi preko gotovo cijelog područja Dubrave kraj Šibenika u dužini 10,3 km. Obitelji koje su u prošlosti proizvodili mlijeko, mliječne proizvode i ostalu hranu, upravo su ovim putovima odvozili namirnice pomoću magaraca i ostale stoke u tadašnji težački Šibenik.

Grad Šibenik je uspješno  povukao sredstva za projekt uređenja biciklističko-pješačke poučne staze „Put mlikarica“ na području Dubrave. Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice temeljem objavljenog Javnog poziva za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2017. godini, na svojoj 20. sjednici održanoj 27. srpnja 2017. godine, donijelo je odluku o sufinanciranju projekta „Put mlikarica“ u iznosu od 50.000,00 kuna.

Biciklističko-pješačka poučna staza „Put mlikarica“ je kružna staza koja prolazi preko gotovo cijelog područja Dubrave kraj Šibenika u dužini 10,3 km. Obitelji koje su u prošlosti proizvodili mlijeko, mliječne proizvode i ostalu hranu, upravo su ovim putovima odvozili namirnice pomoću magaraca i ostale stoke u tadašnji težački Šibenik.

Projekt predviđa čišćenje grmlja i ostalog drveća na već postojećim makadamskim putovima i pješačkim stazama, uređenje pojedinih dijelova staze koji su oštećeni te izradu sloja od mehanički zbijenog kamenog materijala. Također, bit će postavljane informativne ploče duž cijele staze koje će opisati prošlost i značaj staze te biciklističke oznake.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje