Husqvarna izazov

Gudosječa naučio Marija Petrekovića kako se pili

Agrovijesti
Gudosječa Fotografija:
Više od stotinu posjetitelja sajma u Gudovcu natjecalo se u piljenju trupaca, izmjeni lanca na motornoj pili i zabiljanju čavala, a najbrži je bio Denis Majcen – prvi hrvatski Gudosječa

Lumberseksualci, odnosno urbani drvosječe, nikad nisu više privlačili pažnju žena nego danas. No, da nije dovoljno samo glumiti drvosječu, već je važno i pokazati da znaš rukovati motornom pilom, komičar i pustolov Mario Petreković naučio je proteklog vikenda na Bjelovarskom sajmu u Gudovcu.

Gudosječa

Petrekovića su vještinama drvosječe podučili natjecatelji Husqvarninog izazova „Pokaži što znaš, postani Gudosječa!“.

Izazovu se odazvalo oko 120  natjecatelja, od kojih i tri dame, koji su tijekom trodnevnog sajma snage odmjerili u tri discipline - brzinskom zabijanju čavala u panj, brzinskom piljenju trupaca i brzinskoj zamjeni lanca na motornoj pili. 

Najbrži u sve tri discipline bio je Bjelovarčanin Denis Majcen s vremenom od 36.05 sekundi koji je kući ponio tituli prvog hrvatskog Gudosječe i motornu pilu Husqvarna 365, odjeven od glave do pete u zaštitnu opremu, za siguran i bezbrižan rad u šumi.

˝Uspjeli smo staviti pravu stvar u prave ruke što nas čini sretnima jer će Gudosječa moći i sam iskusiti kako je Husqvarna motorna pila neizostavan alat za uređenje okoliša i radove u šumi.  Vjerujem da su i ostali natjecatelji, koji su se izazovu odazvali u stvarno velikom broju,  uspjeli doživjeti naše motorne pile kao alat koji omogućuje fleksibilan i siguran rad˝, izjavila je  Martina Drezga, direktorica tvrtke Drezga koja je zastupnik Husqvarne u Hrvatskoj.

Gudosječa
Edukativan i zabavan, Husqvarna izazov za prvog hrvatskog Gudosječu poslao je i poruku kako motorne pile nisu samo stroj kojim se ruše stabla već i alat uz koji se omogućava pošumljavanje, krčenje putova, čišćenje i održavanje okoliša te, sve češće, i stvaranje umjetničkih djela.

 

 

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje