Poticaj ribarima

HGK daje vaučer za izradu projekata za EU fondove

Agrovijesti
Ribarska mreža Fotografija: Pixabay
Vaučeri se dodjeljuju tvrtkama, članicama HGK-a, koje se prijavljuju na EU natječaje "Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture“ i "Produktivna ulaganja u akvakulturu". Ukupno je namijenjeno 150.000 kuna, izvijestili su iz HGK-a

Hrvatska gospodarska komora (HGK) u okviru usluge vaučera "Moj EU-projekt" raspisala je treći natječaj za dodjelu vaučera, u ukupnom iznosu od 150 tisuća kuna, izvijestili su iz HGK-a. Vaučeri se dodjeljuju tvrtkama, članicama HGK-a, koje se prijavljuju na EU natječaje "Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture“ i "Produktivna ulaganja u akvakulturu".

Sredstva su, kako su objasnili iz HGK-a, namijenjena sufinanciranju izrade projekata za prijavu na natječaje koje raspisuje Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede. Na natječaju će HGK dodijeliti 15 vaučera za izradu prijavne dokumentacije za projekte. Vaučerima se mogu platiti konzultantske usluge članica HGK-a koje u bazi EU projekata poslovnih savjetnika pri Komori imaju evidentiran najmanje jedan ugovoren projekt.

Natječaj je objavljen na internetskoj stranici HGK-a i bit će otvoren od 1. do 29. veljače, odnosno do iskorištenja sredstava. Prijave za dodjelu vaučera obrađivat će se prema redoslijedu zaprimanja.

U HGK-u kažu kako je u prethodna dva natječaja, namijenjena pripremi projekata iz Europskoga poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Europskog fonda za regionalni razvoj, pravo na dodjelu vaučera ostvarilo 65 tvrtki. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje