Uspjeh projekta «BH. korpa»

Hoše market: Povećanje indeksa prodaje i do 100%

Agrovijesti
BIH proizvodi Fotografija: Agrobiz
Nepuna dva mjeseca nakon predstavljanja “BH. korpe” Hoše komerc marketa u cilju dodatnog promoviranja domaćih brandova, interes potrošača je sve veći, a povećanje indeksa prodaje je 70 do čak 100 posto. «Kupujemo domaće jer na taj način jačamo vlastitu državu, a profitiramo svi», najčešći su komentari bh. građana.

“Rezulalti BH. korpe su odlični. Već sada se pokazalo da je ovaj naš projekat podrške domaćim brandovima odlična potez, te da predstavlja snažan dodatni vjetar u leđa kampanji ‘Kupujmo domaće’. Ako poredimo prodaju prije i prodaju u toku BH. korpa akcije, povećanje indexa prodaje se kreće od 70% do 100%”, ističe Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komerc d.o.o.

U okviru ove kampanje, u BH. korpi su se do sada našli brandovi i proizvodi sa oznakom «Made in BiH» kao što su Zlatni puder, Meggle jogurt, Kafa Merka, Ovako hrenovke, Pilka, Violeta ubrusi i Swity sok, zatim Bajra, Poljorad, Milkos, Nova vita, Mlin Ustikolina, Smajić, Hellena sapuni, Ez Busovača, Heljda eko, te Hevi sokovi.

Niti potrošači ne kriju zadovoljstvo projektom «BH. korpa». Zatekli smo veliki broj njih koji sa znatiželjom gledaju na 'ostrvo' sa bosanskim mušepcima, kartom Bosne i Hercegovine, i domaćim proizvodima ukusno izloženim u njoj.

„Trudim se kupovati domaće proizvode jer tako pomažem bh. privredu i ekonomskom razvoju naše zemlje. Time možemo osigurati redovne penzije starijima i stipendije mladima. Ipak je odluka o budućnosti naše djece u rukama građana Bosne i Hercegovine. Kupovinom domaćeg ujedno dobijem kvalitetan i provjeren bh. proizvod. Smatram da tom odlukom profitira ukupno bh. društvo, te da je bitno imati i zadržati taj kvalitet proizvoda“, kazao nam je gospodin Edhem.

Projekat „BH. Korpa“ će tokom čitave godine pružati podršku domaćim brendovima, a zamišljen je tako da svakih 15 dana na akciji budu novih 5 domaćih proizvoda.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje