Mlijeko hrvatskih farmi

HPA: Sedam novih zahtjeva za oznaku 'Mlijeko hrvatskih farmi'

Agrovijesti
Znak Mlijeko hrvatskih farmi Fotografija: Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA)
Znak 'Mlijeko hrvatskih farmi' koriste i dva mljekomata

Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA) zaprimila je sedam novih zahtjeva za korištenje znaka "Mlijeko hrvatskih farmi" od subjekata u poslovanju s hranom i dva zahtjeva od proizvođača mlijeka koji znak žele koristiti u promotivne svrhe na pročelju farmi.

Iz HPA napominju kako trenutno analiziraju provedbu projekta koji je sve uspješniji, a tijekom godine planirane su i brojne promotivne aktivnosti kako bi se potaknula potrošnja mlijeka s ovom oznakom.

Na sjednici povjerenstva raspravljalo se o promjenama Pravilnika o korištenju znaka "Mlijeko hrvatskih farmi", te je nakon rasprave donesena odluka da se Znak može koristiti na siromatima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja svoje proizvode prodaju putem direktne prodaje, objavili su iz HPA.

Promocija znaka

Hrvatska poljoprivredna agencija za 2016. godinu planira niz promotivnih aktivnosti vezanih uz sve marketinške projekte koji su u provedbi. Također je u planu održavanje prve konferencije na temu: Zaštita i promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda. Na Savjetovanju uzgajivača goveda RH bit će upriličena promocija projekta Mlijeko hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, kao i degustacija proizvoda s navedenim znakovima. Degustaciju proizvoda će omogućiti: Mini mljekara Veronika d.o.o., Euro Milk d.o.o., Le-Milk d.o.o., Natura Milk Đurđevac d.o.o. te pekarnice RE-NI trgovina i Zlatno zrno d.o.o.

Oznaku "Mlijeko hrvatskih farmi" već koriste: Agrolaguna, MIH - Sirana Kolan, Belje, Dukat, Vindija, Meggle, Mljekara Bosnić, Mljekara I-PAK, PIK Rijeka, Kozji sirevi Moravec, Sirevi Gligora, Kozji sirevi Grčević, mljekara Bohnec, Mils Split, Sirana Runolist, Mini mljekara Veronika, Ambient Park, Euromilk, Kozarstvo Pavlin, Križevačka mljekara, Natura - Milk Đurđevac i OPG Vidas.

Znak "Mlijeko hrvatskih farmi" koriste i dva mljekomata i to OPG Snježana Šolčić i OPG Turkalj.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje