Besplatna aplikacija za moderno vođenje farme

Hrvatska aplikacija AGRODOX spremna za hrvatsko i svjetsko tržište

Agrovijesti
Jan Marinac Fotografija: Intertim d.o.o.
Zagrebačka tvrtka Intertim d.o.o. najavila je javno predstavljanje mobilne aplikacije AGRODOX za Android i Apple mobilne uređaje. Aplikacija je namijenjena svima koji se bave poljoprivredom, a omogućit će im jednostavno vođenje svi aktivnosti na svom poljoprivrednom gospodarstvu, posebice vezane za obradu tla i uzgoj poljoprivrednih nasada uz mogućnost postavljanja vremenskih podsjetnika te unosa i financijskog vođenja troškova.

Zagrebačka Tvrtka Intertim d.o.o. svoju aplikaciju predstavlja danas u sklopu konferencije „Digitalna poljoprivreda“ koja se održava na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

"Osim praćenja poljoprivrednih aktivnosti, aplikacija će nuditi i ostale alate poput agrometeorološke prognoze, kalkulatora gnojidbi i sjetve te preračunavanja jedinica površine i volumena. Kroz sustav gamifikacije omogućit će se ispunjavanje zanimljivih kvizova kojima će korisnici moći jednostavno saznati svoju trenutnu poziciju i uskladiti svoju poljoprivrednu praksu sa zakonodavnim okvirom i dobrom proizvođačkom praksom, a čime se želi započeti individualna mogućnost jednostavnog savjetovanja", izjavio je Jan Marinac, direktor firme Intertim.

Agrodox
Agrodox
Marinac kaže kako će aplikacija također sadržavati informacije poput vijesti iz agro biznisa, obavijesti o novim projektima, inovacijama, nacionalnim i europskim projektima te jednostavne i sažete informacije o načinu uzgoja raznih usjeva, voća i povrća, namijenjene poljoprivrednicima početnicima.

„Osim besplatne aplikacije, osmislili smo i cjelokupni program za profesionalne poljoprivredne proizvođače kojima će omogućiti besplatni pristup profesionalnom sustavu za upravljanje farmom (Farm Management Software - FMS) u suradnji s tvrtkom Agrivi“, ističe Marinac.

Užurbani način života sve nas tjera da se koristimo novim digitalnim tehnologijama. Sve se odvija na mobitelima/internetu, a zbog sve zahtjevnijih uvjeta rada i poslovanja u poljoprivredi te kompliciranje birokracija, željeli smo ponuditi novo jednostavno i besplatno rješenje za vođenje aktivnosti poljoprivrednog gospodarstva, kažu u Intertimu. 

"Želimo s kreativnim rješenjima kakvih već ima na svjetskom tržištu, modernizirati i našu poljoprivredu te pomoći poljoprivrednicima da krenu koristiti inovativne proizvode i rješenja kako bi povećali, ali ujedno i olakšali svoju proizvodnju te svakako povećali kvalitetu svojih proizvoda" kaže Marinac.

Aplikacija je namijenjena svima koji se bave poljoprivredom ili poljoprivrednicima početnicima s obzirom na to da AGRODOX sadrži set jednostavnih alata i informacija koji će im olakšati ulazak u svijet poljoprivrede. Aplikacija se može besplatno i jednostavno preuzeti sa službenih mobilnih trgovina Apple AppStore i Google Play. Korištenje aplikacije iznimno je jednostavno s obzirom na to da za korištenje funkcija aplikacije nije potrebna registracija, već se aplikacija može koristiti odmah po instalaciji. Ako korisnik želi koristiti dodatne funkcionalnosti potrebna je registracija, koja je opet iznimno jednostavna i potpuno besplatna, napominje Marinac.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje