Natjecanje u oranju

Hrvatska osvojila 3. mjesto

Agrovijesti
Hrvatska osvojila 3. mjesto na 1. Natjecanju u oranju Srednje Europe Fotografija: HUONO
U Češkoj, u mjestu Zabreh 19. i 20 svibnja održalo se 1. Natjecanje u oranju Srednje Europe koje je potaknula Češka oračka organizacija.

Na natjecanju je nastupila i hrvatska reprezentacija - Mario Spudić iz Karlovačke županije u kategoriji plugova ravnjaka, Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije u kategoriji plugova premetnjaka, djelatnici Savjetodavne Službe Siniša Hrgović kao trener hrvatske reprezentacije orača i Ivan Ključec kao član ekipe.

Osim službene natjecateljske ekipe, na natjecanje su kao pomoćni članovi sudjelovali i aktualni predstavnici hrvatske reprezentacije orača Goran Šebalj (Virovitičko-podravska županija) i Saša Višak (Koprivničko-križevačka županija) koji će ove godine braniti boje Hrvatske na 62. Svjetskom natjecanju u oranju u rujnu u Engleskoj.

Hrvatska reprezentacija u ukupnom plasmanu zauzela je 3. mjesto. Prvo je mjesto osvojila Austrija, a drugo ekipa domaćina Češke. Tomislav Kuharić u svojoj je kategoriji po bodovima zauzeo drugo mjesto, a Mario Spudić četvrto.

Osim spomenutih sudionika, hrvatski tim imao je i navijačku podršku jer su se natjecateljskom timu kao podrška pridružili načelnici općina Čađavica, Sopje i Barilović.

Velika zahvala organizatoru koji je Hrvatskoj ekipi osigurao besplatan najam traktora i prijevoz natjecateljskih plugova u njihovom aranžmanu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje