UDAR NA PROIZVOĐAČE

Hrvatska poljoprivredna komora traži otvaranje tržnica

Agrovijesti
Fotografija:
Odluka o zabrani rada tržnica je udar na domaće proizvođače i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ističu u Hrvatskoj poljoprivrednoj komori, koja apelira na povlačenje odluke i otvaranje tržnica uz poštivanje svih zaštitnih mjera

Hrvatska poljoprivredna komora obratila se Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ravnateljstvu civilne zaštite zbog odluke o zabrani rada tržnica. 

U priopćenju koje su uputili nadležnima, Hrvatska poljoprivredna komora ističe da je odluka o zabrani rada tržnica udar na domaće proizvođače i obiteljska poljoprivredna gospodarstva jer im se onemogućava prodaja domaćih proizvoda.

Za domaće proizvode znamo odakle dolaze i da u njima nema prisutnosti virusa, ističu u HPK.  

„S druge strane, roba za koju ne znamo od kuda dolazi je u trgovačkim lancima. Određena okupljanja, koja su se događala na tržnicama, nisu zbog prodaje poljoprivrednih proizvoda već zbog mini trgovina koje se nalaze u sastavu tržnica. Tražimo da se omogući na otvorenim i poluzatvorenim tržnicama prodaja poljoprivrednih proizvoda OPG-ova uz poštivanje svih pravila ponašanja zbog korona virusa, isto kao u trgovačkim lancima i ljekarnama kao što su minimalna udaljenost, zaštitne maske i rukavice kod prodavača”, stoji u priopćenju HPK koje potpisuje predsjednik Komore Mladen Jakopović.