Promocija

Hrvatska vina predstavljena srpskom tržištu na sajmu BEOWINE

Agrovijesti
Hrvatska vina predstavljena srpskom tržištu na sajmu BEOWINE Fotografija: HGK
Uspjeh hrvatskih vinara očituje se u rastu izvoza hrvatskih vina na tržište Srbije te u sve većoj prisutnosti hrvatskih vina u Ho-Re-Ca distributivnom lancu. Na sajmu vina BEOWINE predstavilo se 10 tvrtki i osam vinarija

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu vina BEOWINE, koji se odrzava u Beogradu na zajedničkom štandu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, predstavilo se ukupno deset hrvatskih tvrtki i to osam vinarija: Erdutski vinogradi, Iločki podrumi, Belje, San Tommaso Pula, Vinarija Jokić, Badel 1862, Vinarija Tomić Hvar, Udruga Plavac Mali Pelješac te dvije tvrtke koje se bave proizvodnjom opreme za vinarstvo i vinogradarstvo: Credo i Haby.

'Ove godine prvi puta izlazem, odaziv posjetitelja je izvrstan, ostvarili smo i brojne nove kontakte s partnerima iz Srbije te očekuje i realizaciju prvog izvoza vec ove godine', rekao je Andre Tomić iz Vinarije Tomić Hvar. Slobodan Rosić iz Udruge Plavac Mali Pelješac smatra da je sufinanciranje nastupa hrvatskih vinara na sajmovima veliko olakšanje za njihovu Udrugus obzirom na to da su njihovi članovi uglavnom mali proizvođači koji si ne mogu priuštiti samostalno izlaganje na ovakvim sajmovima.

Štand HGK posjetio je i Veleposlanik RH u Srbiji, Gordan Markotić sa suradnicima te izrazio zadovoljstvo vizualnom prezentacijom štanda te redovitim pojavljivanjem hrvatskih vinara na ovom tržištu što rezultira i povećanjem prepoznatljivosti i naših manjih vinarija.

Hrvatska vina u srpskim restoranima

Hrvatske vinarije i tvrtke koje se bave proizvodnjom opreme za vinarstvo i vinogradarstvo izlažu na BEOWINE-u već sedmu godinu za redom u organizaciji Udruženje vinarstva pri HGK i to s odličnim uspjehom koji se očituje u rastu izvoza hrvatskih vina na tržište Srbije te u sve većoj prisutnosti hrvatskih vina u Ho-Re-Ca distributivnom lancu. „Osim toga sve je i više hrvatskih vina na vinskim kartama većine hotela i boljih restorana u Beogradu“, rekao je Vanja Kaluđer iz Sektora za poljoprivredu, prehrambenu i industriju i šumarstvo HGK.

Sajam je ove godine izuzetno dobro posjećen, očekuje se vise od 60.000 posjetitelja, a ukupan broj izlagača je 122 iz devet zemalja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje