Zeleni tjedan u Berlinu

Hrvatska zemlja partner najvećeg poljoprivrednog međunarodnog događanja

Agrovijesti
Fotografija: Ministarstvo poljoprivrede
Ministarstvo poljoprivrede najavilo je za siječanj najveće međunarodno događanje u području poljoprivrede - internacionalni sajam ZELENI TJEDAN. Isti je, kažu, od velike važnosti za Hrvatsku, zemlju partner ove značajne manifestacije. Od 17. do 26. siječnja iduće godine, njemački grad Berlin prilika je da Hrvatska u punom sjaju predstavi svoju poljoprivredu i prehrambenu industriju te unaprijedi svoje trgovinske odnose u Europi i svijetu.

O važnosti ovog sajma za europsku i svjetsku poljoprivredu te odnose među zemljama najbolje govore zaista impresivne brojke: sudjelovat će 61 država, 1800 domaćih i stranih izlagača na više od sto tisuća kvadratnih metara izložbenog prostora, a očekuje se 400 000 posjetitelja.

Ministarstvo poljoprivrede, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, predstavit će hrvatsku poljoprivredu i njene specifičnosti u najboljem svjetlu na najvećoj europskoj poljoprivrednoj pozornici. Hrvatsku će tako predstavljati pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će ponuditi svijetu okus Hrvatske - gastronomske delicije poput pršuta, kulena, meda, ulja, rakije, vina te brojnih drugih autohtonih zaštićenih proizvoda. Također, posjetitelji sajma imat će jedinstvenu priliku uživati u prepoznatljivim hrvatskim tradicionalnim jelima pripremanima od hrvatskih namirnica u nacionalnom hrvatskom restoranu u berlinskoj „zelenoj“ kuhinji.

Hrvatska i Njemačka iz godine u godinu ponovno potvrđuju da su prijateljske zemlje, i to ne samo u diplomatskim i gospodarskim odnosima, kažu u Ministarstvu. Osim što su Nijemci najbrojniji gosti u Hrvatskoj tijekom cijele godine, Njemačka je jedno od najvažnijih hrvatskih izvoznih tržišta, gdje se plasira gotovo desetina ukupnog izvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te svake godine razmjena nastavlja rasti. Ovakvo predstavljanje Hrvatske i autohtonih proizvoda pod reflektorima 61 države sudionice ima za cilj podići razinu, kvantitetu i kvalitetu razmjene s Njemačkom, ali i s cijelom svijetom.

Berlinski Zeleni tjedan posjećuje više od 3 000 medijskih predstavnika iz 75 zemalja, a tema je više od 18 000 izvještaja u dnevnim novinama i specijaliziranim izdanjima te 13 000 online članaka.

Ovu najveću poljoprivrednu manifestaciju u Europi posjetit će brojni hrvatski visoki dužnosnici, vodeći gospodarstvenici i predstavnici najvećih i najutjecajnijih hrvatskih tvrtke te brojne osobe iz javnog života.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje