Ekološka proizvodnja

Hrvatske tvrtke na međunarodnom sajmu ekoloških proizvoda BIOFACH 2017.

Agrovijesti
Hrvatski proizvođači na sajmu BIOFACH 2016. Fotografija: HGK
U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, devetu godinu zaredom, na najvećemu europskom sajmu ekoloških proizvoda BIOFACH, predstavljaju se i hrvatski eko proizvođači.

Tako će se u Nürnbergu od 15. do 18. veljače 2017., među više od 2.300 izlagača iz 87 zemalja, predstaviti i deset hrvatskih tvrtki: Annapurna, Art of Raw, Bobica, Ecogos, Exploria, Hermes International, Jan Spider, Luxor, Vegetariana i Viridis Farm, a prema najavama organizatora očekuje se više od 48.000 posjetitelja.

Sajam BIOFACH održava se pod pokroviteljstvom IFOAM-a (Međunarodne organizacije za ekološku poljoprivredu) te će se i ove godine održati tradicionalni kongres o ekološkoj proizvodnji. Glavne teme kongresa bit će raznolikost i odgovornost, dok će se Njemačka kao zemlja domaćin, a ujedno i „zemlja godine“, na sajmu predstaviti pod motom „Izgradimo organsku budućnost“.

Na globalnom tržištu koje u 170 zemalja ima dva milijuna certificiranih proizvođača na površini od 35,1 milijuna hektara, čija se vrijednost tržišta procjenjuje na 72 milijarde USD (izvor: FiBL, IFOAM, Organic Monitor), mala ekološka poljoprivredna proizvodnja, poput hrvatske, može doći do izražaja jedino putem zajedničkih aktivnosti te organiziranih nastupa na događanjima kakvo je BIOFACH.

Više o sajmu doznajte OVDJE.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje