KUPUJMO HRVATSKO

Hrvatski proizvodi duž cijelog terminala

Agrovijesti
Kupujmo hrvatsko na splitskoj rivi Fotografija:
Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher rekao je kako proizvodi s oznakom hrvatske kvalitete imaju do 60 posto veću šansu da se nađu u košarici hrvatskoga potrošača ili turista.

U sklopu međunarodne jedriličarske regate "FIUMANKA" na Rivi Boduli i platou ispred Terminala u Rijeci otvorena je akcija "Kupujmo hrvatsko". U 20 godina održavanja akcije bitno je povećana svijest o potrebi kupovanja hrvatskih proizvoda.

Otvaranju promocije prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, predsjednik direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, predsjednik Županijske komore HGK Vidoje Vujić i predstavnik HGK Josip Zaher.

Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher rekao je kako proizvodi s oznakom hrvatske kvalitete imaju do 60 posto veću šansu da se nađu u košarici hrvatskoga potrošača ili turista.

U ime Primorsko-goranske županije na otvorenju sve prisutne pozdravio je predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić koji je rekao kako je ova Akcija jedan od najboljih projekata HGK kojim se na izravan način potiče i štiti domaću proizvodnju i čuvaju  radna mjesta. 

"I Primorsko-goranska županija raznim mjerama poticaja te aktivnostima našeg Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj pomaže  OPG-ovim u svim dijelovima županije na jačanju proizvodnje te prodaji i promociji. Nedavno smo u Rijeci otvorili  "Primorsko-goransku kašetica," prezentacijsko-izložbeni prostor s idejom da to postane  brend koji okuplja sve proizvođače autohtonih proizvoda s našeg područja, organizira im promotivne i prodajne aktivnosti te zajednički nastup na tržištu. Cilj je također kroz taj  edukacijsko-prezentacijski centar poljoprivrednu proizvodnju, suvenire i baštinu staviti u funkciju turizma, ali i imati mrežu suradnje s proizvođačima. Bogatstvo različitosti našeg kraja, zemljopisno i prirodno je takvo da dosita imamo što ponuditi, stoga vas i ja pozivam da kupuje Hrvatsko ali kupujte i Županijsko!", rekao je Fabijanić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje