Vijeće ministara EU-a

Hrvatskim mljekarima dodatnih najmanje 1,5 milijuna eura

Agrovijesti
Vijeće ministara 18.7.16. Davor Romić i Nicos Kouyialis, ministar poljoprivrede, prirodnih resursa i okoliša Cipra Fotografija: ec.europa.eu
Ministri poljoprivrede EU-a raspravljali su danas o stanju u sektor, te je pripremljen dodatni paket pomoći od 500 milijuna eura za najosjetljivije sektore

- Europska komisija je pripremila 500 milijuna eura dodatne pomoći najosjetljivijim sektorima u poljoprivredi, a od toga će hrvatski proizvođači mlijeka dobiti najmanje 1,5 milijuna eura od EU, što se može uvećati za još toliko iz hrvatskog Državnog proračuna, rekao je ministar Davor Romić novinarima u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na Vijeću za poljoprivredu i ribarstvo. 

- Znamo da je mljekarski sektor jedan od najugroženijih, da trpi velike štete, pogotovo u RH, i smatramo da će ova pomoć mljekarima biti iznimno značajna, rekao je ministar Romić. 

Od ukupno 500 milijuna eura, Komisija predlaže da se 350 milijuna podijeli između 28 država članica, pri čemu Hrvatskoj ide 1,5 milijuna eura, a ostalih 150 milijuna eura bilo bi namijenjeno za fleksibilne mjere poput zadržavanja i smanjenja u mljekarskom sektoru, o čemu će detalji biti dogovoreni kasnije. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje