Saborska rasprava

HSS poziva Vladu da organizira poljoprivrednu proizvodnju, plasman i trgovinu jer to traže seljaci

Agrovijesti
Hrvatski sabor Fotografija: Patrik Macek/PIXSELL
HSS-ov saborski zastupnik Davor Vlaović pozvao je u srijedu vladajuće da se, kako je rekao, prestanu baviti političkom trgovinom te organiziraju poljoprivrednu proizvodnju, s obzirom da je žetva na vratima.

 "Vidimo da je aktualna Vlada dobro trgovala s mandatima i foteljama, a mi ih pozivamo da organiziraju poljoprivrednu proizvodnju, plasman poljoprivrednih proizvoda i trgovinu njima, jer to traže naši seljaci", poručio je Vlaović nakon stanke na početku saborskog zasjedanja.

 Napomenuo je kako seljacima upravo predstoji žetva, pa je "krajnje vrijeme da se prestane baviti politikantstvom". "Pred nama je žetva i prvi prihod naših poljoprivrednih proizvođača, žetva ječma, uljane repice i pšenice. Ključno je pitanje u kojoj su poziciji poljoprivredni priozvođači", istaknuo je HSS-ov zastupnik.

 Podsjetio je da više od 10 tisuća OPG-ova potražuje od Agrokora i tvrtki u njegovu vlasništvu, ali im još nisu isplaćena potraživanja. "Ključno je pitanje hoće li se tvrtke u vlasništvu Agrokora, koji su i vlasnici silosa, pojaviti kao otkupljivači poljoprivrednih proizvoda, jesu li ti silosi sigurni za prihvat poljoprivrednh proizvoda", zapitao se.

 Brine ga i tko će biti otkupljivač i po kojoj cijeni, napominjući da je lani otkupna cijena pšenice bila ispod 1 kune, a ove godine seljaci traže bar 1,20 kuna.

 Vlastima zamjera da državu ne znaju organizirati da proizvodi hranu dostatnu za potrebe stanovništva, te upozorava da se uništava i mlinsko-pekarska industrija, kruh se uvozi. "Uvezeno je više od 117 milijuna eura. Nije li to alarmantno da se zamislimo", pitao je Vlaović vladajuće.

  • Avatar
    ministar 14. Lipanj 2017. u 14:36 šta mislite da je Poljski presjednik doša što nas voli...hahah...došao je tiho a za njim 1000 kamiona punih svega i svačega...da nam uvale kad nemogu Rusima više....da je korektan trebao bih izraziti žaljenje za ono "nevino" i jadno djete što se otrovalo od njihovih jaja....sram bilo cjeli Sabor i Vladu....na njihove ruke ide krv nevinih...
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje