Trgovina

Ikea će samo u Srbiji prodavati džezve za kuhanje kave

Agrovijesti
Ikea će u Srbiji prodavati džezve Fotografija: Sanjin Strukić/PIXSELL
Ikea će zbog potražnje u svoj asortiman u Srbiji uvrstiti džezve za kuhanje kave. Prilagođava se tako svakome novom tržištu i uvrštava na police proizvode koji su specifični za tu državu.

Kada krajem iduće godine švedska kompanija Ikea u Srbiji primi prve kupce, ono što će je za početak razlikovati od Ikea trgovina u drugim zemljama je to što će među ostalim prodavati džezve za kuhanje domaće kave, pišu Večernje novosti.

Ovakve džezve nisu dio standardnog "Ikeinog" asortimana, ali s obzirom na to da ih u Srbiji koriste u svakom domu, kako otkriva Davorka Pazanin, direktorica za prodaju "Ikee" za jugoistočnu Europu, zato su i uvršteni u ponudu. 

- Svaka robna kuća ima oko 9200 proizvoda, od toga 7000 artikala isti su svuda na svijetu, naglašava direktorica prodaje Pazanin. Ostatak je prilagođen navikama i ukusima pojedinih tržišta. 

- Naprimjer, u Sjevernoj Americi se koriste jastuci koji su različite veličine u odnosu na one u Europi. U Aziji moramo uzeti u obzir specifičnosti načina na koji ljude sijede i posuđe koje koriste. Osim toga, trudimo se na svakom tržištu imati oko dodatnih 2000 artikala koji su posebni za tu zemlju. Tako smo za Srbiju naručili džezve za domaću kavu, objašnjava ona. 

Ponuda, kao i prateći sadržaj robne kuće u Beogradu, bit će najviše nalik na one u regiji, s nekim izuzecima. To podrazumijeva pun asortiman i sve dodatne sadržaje, restoran s 500 mjesta za kupce, trgovinu švedske hrane, bistro, igraonicu za djecu... 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje