EKOLOŠKI ODRŽIVA TVRTKA

IKEA kupila ogromnu šumu u Alabami

Agrovijesti
Šuma Fotografija: Thinkstock
Osim kupnje zemljišta za osiguranje održivog šumarstva, IKEA radi na izgradnji ekološki prihvatljivog poduzeća ulaganjem u obnovljivu energiju i recikliranje

IKEA, tvrtka poznata po namještaju, nedavno se usredotočila na to da bude sve više ekološki održiva. Budući da je tvrtka prvenstveno proizvodi namještaj, naravno koriste i značajnu količinu drva. Kako bi bili sigurni da održavaju svoje ciljeve održivosti, jedan od IKEAovih prioriteta bio je i odgovorno korištenje izvornog drva.

Nedavno je IKEA uzela stvari u svoje ruke i izravno uložila u šume. Tvrtka je kupila šumu u SAD-u kako bi održala svoju proizvodnju namještaja. Šuma se proteže preko 25.0000 jutara u Lowndes County, što je točno u sredini Alabame. Iako je IKEA prvi kupac šuma u SAD-u, tvrtka već posjeduje druga šumska zemljišta. U stvari, IKEA posjeduje više od 250.000 hektara šuma na europskim lokacijama poput Rumunjske i baltičkih zemalja.

Cilj IKEA-e je i dalje oblikovati svoj namještaj, a budući da održavanje delikatnog ekosustava šuma zapravo nije njihov dio biznisa kako bi osigurali šumovite šume i zadovoljavaju standarde održivosti, IKEA zapošljava šumske stručnjake koji nadgledaju zemlju. Za SAD tvrtka je unajmila Campbell Global. Tvrtka sa sjedištem u Oregonu je održiva tvrtka za upravljanje investicijskim fondovima i prirodnim resursima. Campbell Global trenutno upravlja oko 2,6 milijuna hektara zemlje diljem svijeta i fokusira se na transparentnost i održivost.

Osim kupnje zemljišta za osiguranje održivog šumarstva, IKEA radi na izgradnji ekološki prihvatljivog poduzeća ulaganjem u obnovljivu energiju i recikliranje. Tvrtka posjeduje 416 vjetroturbina i stvara 900 milijuna kWh obnovljive energije godišnje. Sve u svemu, tvrtka je uložila preko 3 milijarde eura u nastojanju da stvori pozitivan utjecaj na okoliš.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje