Mlade nade

Ima 15 godina, voli tehnologiju i želi biti poljoprivrednica

Agrovijesti
Kayla Visser Fotografija: CNNMoney
Kayla Visser je osmislila svoje ljetne planove dvjema naizgled nespojivim željama: poljoprivredom i tehnologijom

Kayla Visser ima 15 godina i živi na farmi sa svojom obitelji u WIlmingotonu u New Hampshireu, gdje se voli brinuti za svoje životinje – kokoši, zečeve i mliječnu kravu koju je kupila svojim novcem. Također, brine se i o ekološkom povrtnjaku.

Na neki način poljoprivreda joj je u krvi, piše CNNMoney.

- Moje obje bake i oba djeda odrasli su na farmi. a mi smo bili izvan poljoprivrede jer su moji roditelji odrasli u predgrađu, kaže ona. - Sada smo opet u tome.

Kayla Visser

Kayla vodi i mali posao koji je započela 2009. godine, nazvan KanineKookies – potpuno prirodni snack brand za pse i konje. Sama spravlja poslastice i opskrbljuje tri lokalna prodavača te još desetak potrošača mjesečno.

- Sva svoja sredstva ulažem kako bih pomogla djeci u terapeutskoj interakciji s domaćim životinjama dok uče o odgovornome stočarstvu i ekološkoj poljoprivredi, kaže ona.

 Kayla Visser je sa svoje tri sestre pohađala desetak tečajeva u ljetnome kampu TechGirlz, koji nude programe poput kodiranja, robotike i 3D printanja, kao i ljetne tečajeve poduzetništva.

- Upoznala sam mnoge mentore, naučila kako napraviti analizu troškova i voditi poslovnu internetsku stranicu putem WordPressa, kaže Visser.

Kayla Visser

Uči druge mlade djevojke u svome kraju robotici, a kaže kako je u kampu shvatila koliko tehnologija može biti korisna. - Tehnologija je jako svestrana, bez obzira što odlučite raditi u životu bit će dio toga. Želim biti poljoprivrednica. Mogu biti bolja poljoprivrednica ako sam izobražena o tehnologiji, zaključuje ona.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje