Poslovanje Agrokora

Imenovani novi članovi NO Belja, Agram protiv Todorićeva opoziva

Agrovijesti
Belje proizvodi dobili nagrade na sajmu AGRA Fotografija: Belje d.d.
Glavna skupština Belja u utorak je donijela odluku o imenovanju novih članova Nadzornog odbora (NO), a predstavnici Agram grupe glasali su protiv opoziva Ivice Todorića, koji je najavio da će ostavku podnijeti sutra, izvijestili su iz Agrokora.

"Na današnjoj Skupštini Belja d.d. , Agrokor (je) predložio opoziv Ivice Todorića s mjesta člana i predsjednika Nadzornog odbora, a predstavnici Agram grupe, manjinskog dioničara koji je udjele stekao temeljem repo ugovora, glasali su ponovo protiv njegovog opoziva", kaže se u Agrokorovoj obavijesti.

Dodaje se da je na prijedlog Agrokora Skupština izabrala Vladimira Bošnjaka i Ivicu Tomljenovića za nove članove Nadzornog odbora, a da je Ivica Todorić Agrokoru danas potvrdio da će ostavku na mjesto člana i predsjednika Nadzornog odbora podnijeti sutra.

Danas je održana i Glavna skupština Vupika koja je donijela odluku o opozivu predsjednika NO Ivice Todorića i članice Ljerke Puljić te o imenovanju novih članova. Za nove članove imenovani su  Ivica Tomljenović i Dubravko Perović.

U ponedjeljak su skupštine Zvijezde, Jamnice i Leda donijele odluke o opozivu članova nadzornih odbora te imenovale nove članove.

Glavna skupština Zvijezde opozvala je predsjednika NO Ivicu Todorića i članove Tomislava Lučića, Dražena Kocijana i Manuelu Ćelić Marušić. Za nove članove imenovala je Tea Vujčića, Vladimira Bošnjaka, Anju Linić Sikavicu i Ivonu Skerlev.

Glavna skupština Jamnice, pak, opozvala je predsjednika NO Ivicu Todorića te članove Tomislava Lučića i Antu Todorića. Za nove članove NO Jamnice imenovani su Vladimir Bošnjak, Dubravka Jusić-Crvenković i Dubravko Perović.

I dioničari Leda su opozvali stare članove NO, predsjednicu Ljerku Puljić te članova Ante Todorića i Marice Guina Torres Dujisin. Glavna skupština za nove članove NO imenovala je Vladimira Bošnjaka, Luku Cvitana, Tea Vujčića i Zdravka Kačića.

U ponedjeljak je Ivica Todorić dao ostavku na mjesto predsjednika NO Konzuma, nakon što se na skupštini ranije tijekom jutra njegovom opozivu suprotstavila Agram grupacija, koja drži malo iznad 25 posto dionica Konzuma.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje