Poljoprivredna mehanizacija

Indijski Tafe zainteresiran za obnovu proizvodnje srpskog traktora IMT

Agrovijesti
Ljubitelji starih traktora u Austriji Fotografija: YouTube screenshot

Indijska grupa Tafe zainteresirana je za strateško partnerstvo ili kupovinu IMT-a u stečaju, kako bi proizvodili traktore prije svega za europsko, ali i afričko i azijsko tržište, izjavio je  Tanjugu zamjenik direktora kompanije Tafe Kamal Ahuja, koji je zadužen za Europu.

Tafe je i dalje zainteresiran za IMT i trenutno je u pregovorima sa Vladom Srbije – rekao je Ahuja, koji je sudjelovao na Drugom zasjedanju Biznis foruma Srbija – Indija.

Ahuja je rekao kako pregovori sa Vladom Srbije teku dobro, te da očekuje kako će biti postignut dogovor o zajedničkom obnavljanju IMT brenda. On, ipak, nije želio otkriti o kome se točno modelu suradnje pregovara – strateškom partnerstvu ili kupovini IMT-a.

Ahuja je podsjetio kako je indijska Tafe grupa velika kompanija, koja se najviše bavi proizvodnjom traktora, ali i proizvodnjom dizel motora, baterija i akumulatora, kao i dijelovima za automobilsku i traktorsku industriju. Tafe ima promet od 2,5 milijardi dolara godišnje i ima tvornice u Turskoj, Kini i Indiji, dodao je on.

Kada je riječ o traktorima, mi u Srbiji od početka šezdesetih godina prošlog stoljeća imamo suradnju sa tvornicama IMT i IMR – rekao je Ahuja, podsjetivši kako ta kompanija ima tehnologiju koja je slična IMT traktorima.

Traktori “made in Serbia”

Tafe bi, prema njegovim riječima, htjela proizvoditi traktore kao “made in Serbia”, kako bi mogli da biti konkurentniji na određenim tržištima. Ahuja kaže kako Tafe, od kako surađuje sa  IMT-om, napravio promet od oko 250 milijuna dolara i da su zato i zainteresirani da obnove IMT brend. Osim toga, Srbija ima stručnu radnu snagu koja je kvalificirana u toj industriji, zbog dugogodišnjeg iskustva.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje