POSLOVNI REZULTATI CROMARISA

Inovacije, nove recepture, praćenje trendova i ulaganja osnažili poslovanje

Agrovijesti
Uzgajalište Fotografija: Cromaris Pogledajte galeriju
Ostavren je i snažan rast izvoza.

Cromaris, jedan od vodećih proizvođač brancina i orade u svijetu i na domaćem tržištu, i u 2017. godini ostvario je rast svih poslovnih pokazatelja. Proizvedeno je i prodano 7.334 tona ribe, što je, u odnosu na prethodnu godinu, povećanje od 6,5 posto. Rast je u najvećem dijelu ostvaren na izvoznim tržištima na kojima je ostvareno 77 posto prihoda. Poslovnu je godinu obilježio i rast od 20 posto na najvećem i najznačajnijem, talijanskom tržištu.

Za te poslovne uspjehe zaslužna je Cromarisov strategije rasta i razvoja temeljena na vrhunskoj kvaliteti proizvoda uz najkraći mogući rok dostave od ulova do krajnjeg potrošača. Naime, zbog blizine tržišta i organizacije logističkog sustava, proizvodi unutar 24 sata stižu na talijansko, slovensko i hrvatsko tržište, odnosno 48 sati od izlova na ostala ključna tržišta.

Uzgajalište
Cromaris trenutno izvozi više od tri četvrtine svoje ukupne prodaje,a uz talijansko, Cromaris je prisutan i na tržištu Slovenije, Poljske, Austrije, Njemačke, Francuske, Švicarske, Mađarske, Ukrajine i još desetak zemalja, gdje opskrbljuje najveće trgovačke lance.

˝ Zadovoljni smo ostvarenim u 2017. godini, još jednoj godini snažnog rasta Cromarisa. Spremni smo na daljnju utakmicu s našom konkurencijom, naročito na nama najvažnijim tržištima, prije svega talijanskom kao najvećem i najbrže rastućem tržištu. Svoju poziciju jačamo i na ostalim tržištima na kojima smo prisutni, a radimo i na otvaranju novih. Osluškujući tržište i naše potrošače, pokrećemo nove projekte i smišljamo inovativne proizvode. Ono na čemu i nadalje inzistiramo je vrhunska kvaliteta i svježina koje su osnova naše konkurentske prednosti i zadovoljstva naših potrošača˝, objašnjava Goran Markulin, direktor Cromarisa.

Rast bilježi i novoizgrađeno mrijestilište u Ninu u kojem je proizvedeno više od 20 milijuna komada riblje mlađi. Razvili su vlastite recepture riblje hrane, jedinstvene na tržištu, koje utječu na nutritivni sastav ribe čime su proizvode dodatno obogatiti omega 3 masnim kiselinama. Naime, po udjelu esencijalnih omega 3 i omega 6 masnih kiselina u gotovom proizvodu, Cromaris je vodeći u svjetskoj industriji brancina i orade.

Proizvodi dodane vrijednosti

Proizvodni portfelj im čine svježa riba, prvenstveno orada i brancin, ali uz rastući segment kornatske hame. Sve veći udio proizvodnog portfelja čine proizvodi dodane vrijednosti, odnosno prerađeni proizvodi za lakšu i bržu pripremu- očišćena svježa riba i fileti te delikatesni program, točnije marinirana i dimljena riba.

U skladu sa svjetskim trendovima i jačanju svijesti o važnosti očuvanja prirode i dugoročne održivosti proizvodnje, Cromaris je osmislio i specijalnu liniju proizvoda, organski uzgojenu ribu - oradu i brancin.  I u ovoj godini Cromaris će nastaviti s proizvodno-tehnološkim inovacijama, ali i s marketinškim aktivnostima i komunikacijom s potrošačima.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje