Od 5.000 DO 15.000 EURA

Ističe rok za natječaj LAG-a Sjeverozapad

Agrovijesti
Fotografija:
Natječajem LAG-a Sjeverozapad predviđeno je ukupno 654.308,29 kuna za ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju, kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava

Rok za natječaj LAG-a Sjeverozapad za provedbu Tipa operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava ističe 15. siječnja.

Ovaj natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske namijenjen je velikim poljoprivrednim proizvođačima koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika s područja Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad, čija je ekonomska vrijednost veća od 8.000 eura.

Svrha natječaja je ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama. Ulaganja u nove i inovativne tehnologije doprinijet će smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovoj održivosti.

Na natječaj se mogu javiti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika s područja općina Bednja, Beretinec, Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Vidovec i Vinica i gradova Ivanec, Lepoglava i Varaždin. Ukupno je predviđeno 654.308,29 kuna potpora.

Visina potpore po korisniku iznosi od 5.000,00 eura do 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Intenzitet potpore iznosi do 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i Državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje sa 90%, a Republika Hrvatska sa 10% udjela.

Natječaj možete pronaći ovdje.