ZAHTJEVI DO 31. SIJEČNJA

Ističe rok za poticaje uzgoja toplokrvnih pasmina i uzgojnih tipova konja

Agrovijesti
Fotografija:
Uskoro ističe rok za mjere iz Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine i uzgojne tipove konja

Zahtjevi za 2019. godinu za mjere iz Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine i uzgojne tipove konja u Republici Hrvatskoj od 2015. do 2020. godine mogu se podnijeti do 31. siječnja 2020. godine, podsjećaju u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Zahtjevi se podnose za mjeru Poboljšanje učinkovitosti provedbe uzgojnog programa te za mjeru Potpora uzgoju Programom predviđenih pasmina i uzgojnih tipova konja. 

Mjera Poboljšanja učinkovitosti provedbe uzgojnog programa sastoji se od dvije podmjere, Potpore ocjeni vanjštine i procjene radne sposobnosti te Potpore organizaciji konjičkih sportskih natjecanja - Nacionalnog kupa, nacionalnog prvenstva, prvenstva za mlade konje u dresurnom, preponskom i daljinskom jahanju, vožnji zaprega, galopskim i kasačkim utrkama. 

Rasplodne kobile i pastusi

Mjera Potpora uzgoju Programom predviđenih pasmina i uzgojnih tipova konja sastoji se od podmjera Potpora uzgoju rasplodnih kobila i Potpora uzgoju rasplodnih pastuha.  

Obrasce potrebne za zahtjev možete pronaći ovdje

Pravilnik o uvjetima i načinu provedbe mjera Nacionalnog programa poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine i uzgojne tipove konja u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2020. godine u 2019. i 2020. godini