Šetnja kroz vinograde

Istria Wine & Walk u tradicionalnom izdanju 19. svibnja

Agrovijesti
Istria wine and walk Fotografija: PR
Kroz 11 km inspirativne šetnje okupljeni će moći uživati u proizvodima 9 vrhunskih istarskih vinara, 7 lokalnih proizvođača i ugostitelja te 7 okrepnih stajališta raspoređenih na otprilike svaka dva kilometra.

Tradicionalni proljetni Istria Wine and Walk u organizaciji klastera sjeverozapadne Istre donosi svoje novo izdanje. Fantastična istarska priča koju su preuzeli i drugi dijelovi Hrvatske, pružit će još jednom užitak za sva osjetila.

Istria wine and walk
"Posebno smo ponosni što je naš Istria Wine and Walk postao svojevrsni benchmark u organizaciji sličnih eno-gastronomskih manifestacija. Svojim smo gostima pripremili još jednu vrhunsku vinsku avanturu, uz pregršt zabavnih iznenađenja koji će zasigurno rezultirati odličnom atmosferom", ističe Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Grada Umaga.

Avantura sjeverozapadnom Istrom započinje u Bujama gdje se preuzima degustacijska čaša i mapa staze, a zatim bus vozi sudionike u grupama do prve točke, čuvenog vinograda Santa Lucia starog pola stoljeća. Od tamo kreće eno-rekreacija kroz labirinte vinograda i maslinika.

Kroz 11 km inspirativne šetnje okupljeni će moći uživati u proizvodima 9 vrhunskih istarskih vinara, 7 lokalnih proizvođača i ugostitelja te 7 okrepnih stajališta raspoređenih na otprilike svaka dva kilometra. Na tom će putu posjetitelji uživati u pogledu s vidikovca te se fotografirati s pogledom na planinske vrhove Ćićarije i more u daljini, posjetiti park prirode Škarline s jedinstvenim potočićima i jezercima, izložbu „Prijatelji Tigora“ u galeriji Tigor te 2 vinska podruma nadomak Brtonigle.

Istria wine and walk
Start je predviđen u dopodnevnim satima s Trga Sv. Servula u Bujama, gdje će svi sudionici dobiti potrebne upute, te krenuti u ovu jedinstvenu avanturu. Svakih 20 minuta bus okupljene odvozi na zamamnu šetnju i gurmanski užitak.

Na okrepnim stanicama nudit će se vina istarskih vinara: Kozlović, Celega, Ravalico, Coronica, Cattunar, Cuj, Veralda, A. Bassanese, Franković, a za gourmet dio će se pobrinuti: Oštarija Rondo, Restoran Oliveto, OPG Radošević, OPG Buršić, OPG Duniš, Primizia food & wine, Konoba Morgan te Veralda.

Na cilju, Trgu Sv. Servula u Bujama, se očekuje nastavak eno-gastronomskog druženja za sve sudionike manifestacije, ali i ostale posjetitelje, uz živu glazbu i party do noći.

Kotizacije za sudjelovanje u ovom sportsko-gastronomskom doživljaju mogu se kupiti na www.istriaexperience.com. Broj sudionika je ograničen, a potražnja velika, stoga požurite i osigurajte svoje sudjelovanje na vrijeme.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje